Nieuw hoofdstuk in mislukt huwelijk: 'Otasowie traint niet meer'

Club Brugge telde afgelopen zomer een slordige vier miljoen euro neer voor de komst van Owen Otasowie. De Amerikaan had body en loopvermogen moeten toevoegen aan het blauwzwarte middenveld. Maar een halfjaar na zijn komst wacht Otasowie nog altijd op zijn debuut. Dat lijkt er voorlopig ook niet van te komen.

Club Brugge liet er afgelopen zomer geen gras over groeien. De landskampioen had hoge ambities voor het nieuwe seizoen. Ze wilde niet alleen nationaal successen vieren, maar ook buiten de landsgrenzen hoge ogen gooien. Daarvoor kon de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement nog wel wat versterking gebruiken. Club smeet daarom met geld, om onder meer Owen Otasowie naar West-Vlaanderen te halen.

De Amerikaan verruilde Wolverhampton voor Club en had veel zin in zijn nieuwe avontuur. Bij de landskampioen van België hoopte hij zich terug in de kijker van de nationale ploeg van de Verenigde Staten te spelen. Maar zover is het niet gekomen en lijkt het ook niet meer te komen. Het huwelijk tussen Club en Otasowie is nu al een grote teleurstelling, waar mislukking ook op z'n plaats is. Otasowie heeft nog altijd niet zijn officiële debuut in Blauw-Zwart gemaakt.

Hij mocht wel een paar keer opdraven bij Club NXT, maar bij de beloften maakte hij geen goede indruk. Otasowie kampte vervolgens met privéproblemen, waarop Club besloot om hem een weekje vrijaf te geven zodat hij alles weer op de rit kon krijgen. Maar de problemen stapelen zich op. Zo testte hij tijdens het trainingskamp in Marbella positief op corona en komt hij nu zelfs helemaal niet meer trainen.

Otasowie van Wolverhampton staat in de belangstelling van Club Brugge
Toen Owen Otasowie 'gewoon' nog voetballer was, vorig seizoen namens Wolverhampton. (
Lees meer: