Nieuwe uitdaging voor Club NXT en De Mil

Club NXT-coach Rik De Mil
Club NXT-coach Rik De Mil Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Club NXT veroverde onlangs eindelijk het eerste punt in het nieuwe kalenderjaar. De beloften van Club Brugge hielden knap stand tegen Westerlo. Een gevolg kreeg dat gelijkspel echter niet. Vorige week ging de ploeg van Rik De Mil onderuit bij Lommel, ondanks een voorsprong. Vanavond mag Club NXT opnieuw aan de bak. Seraing, de nummer twee, komt op bezoek. De Brugse beloften zullen revanche willen nemen voor de ontmoeting van 31 januari jongstleden.

Evenals de hoofdmacht van Club Brugge kende De Mil een turbulent slot van de februarimaand. Waar hij zich normaal gesproken voorbereidt op een wedstrijd van Club NXT in 1B, moest hij plots de A-kern naar een goed resultaat tegen Dynamo Kiev zien te leiden. Philippe Clement testte in de aanloop naar de heenwedstrijd tegen Oekraïne immers positief op corona. Bij afwezigheid van de hoofdtrainer nam De Mil de honneurs waar. De coach van de beloften moest het in Kiev doen zonder onder anderen Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rits. Desondanks slaagde hij erin een gemotiveerd en goed Club Brugge op de been te krijgen.

Hoewel Blauw-Zwart uiteindelijk niet bij machte was om zich ten koste van Dynamo Kiev te kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League, kon De Mil met een tevreden gevoel terugkijken op zijn periode bij het eerste. Vooral de overwinning op OH Leuven deed hem deugd, zeker omdat Ignace Van Der Brempt - normaliter sterkhouder bij Club NXT - op zeer fraaie wijze de score opende. In de tussentijd kwamen de beloften in actie tegen Deinze en RWDM. Op bezoek bij Deinze hadden ze weinig in te brengen, maar in de thuismatch tegen RWDM zat er veel meer in dan een 1-3 nederlaag.

Dat is eigenlijk het hele seizoen al het probleem van Club NXT. De ploeg van De Mil weet zichzelf maar niet te belonen voor het goede spel. Dat was ook het geval tijdens het bezoek aan Seraing op 31 januari. De thuisploeg kwam op slag van rust op een 1-0 voorsprong, waardoor de beloften met een domper de kleedkamer opzochten. In de tweede helft rechtten ze echter de rug en kwamen ze via Mathis Servais dik verdiend op gelijke hoogte. Nog voordat ze konden hopen op de eerste overwinning sinds 20 november, stond Seraing alweer op voorsprong. Die tik kwam Club NXT niet meer te boven, tot frustraties bij De Mil. De coach werd nog voor het laatste fluitsignaal de tribune gestuurd.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1367497785210200066?s=20

Op 3 maart maakte De Mil zijn rentree bij de beloften. Zijn 'terugkeer' leidde direct tot het gewenste effect. Club NXT pakte het eerste punt van het nieuwe kalenderjaar en daarmee mocht de ploeg zeker thuiskomen. Westerlo draait immers mee in de top van 1B. Zaterdagavond kroonde Union zich overigens tot kampioen, waardoor de Brusselaars met ingang van volgend seizoen actief zijn op het hoogste niveau. Of Club NXT in augustus nog zijn wedstrijden speelt in 1B, is nog maar de vraag. Niet vanwege de huidige klassering in het klassement, maar omdat er nogal veel te doen is om de aanwezigheid van de beloften. Andere topploegen kijken zo af en toe met jaloezie naar Club Brugge. De landskampioen ziet de ontwikkeling van haar beloften in een stroomversnelling geraken.

Daarom zal er deze week opnieuw gediscussieerd worden over extra beloftenteams op het tweede niveau. Zowel Club Brugge als Club NXT is er veel aan gelegen dat de beloften in het betaald voetbal actief blijven. De Mil en co zullen in de laatste wedstrijden van dit seizoen dan ook willen laten zien dat de aanwezigheid van de beloften in 1B van toegevoegde waarde is. De Pro League zal er dan zeer waarschijnlijk niet heel moeilijk over doen, alhoewel de bond een gevaarlijke belofte maakte: volgend seizoen spelen er ofwel vier tot zes beloftenteams in 1B, ofwel geen enkel. Wordt vervolgd...

https://twitter.com/ClubNxt/status/1371008403988971527?s=20
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand