Nieuwe week, nieuwe uitdagingen voor Club Brugge

Club Brugge viert de winnende tegen Genk
Club Brugge viert de winnende tegen Genk Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge begint vanavond aan een reeks van drie wedstrijden binnen zeven dagen. De laatste van februari. Deze week staat niet alleen kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League op het spel, maar ook de ongeslagen status in het nieuwe kalenderjaar. Hopelijk kunnen we over zeven dagen zeggen dat die nog steeds van kracht is.

Waar Blauw-Zwart in de eerste seizoenshelft nog wel eens een slippertje beging, staat er in het nieuwe jaar vooralsnog geen maat op de regerend landskampioen. De maand februari begon met de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel. Philippe Clement greep het duel met de amateurs aan om enkele sterkhouders rust te geven. Daarnaast wilde hij jonge gasten als Youssouph Badji, Thomas Van den Keybus en Ignace Van Der Brempt graag in actie zien. Hoewel Olsa Brakel nog wel op gelijke hoogte kwam, zegevierde Club uiteindelijk met 6-1.

De overtuigende bekerzege kreeg een vervolg in de competitie. Hekkensluiter Waasland-Beveren moest er met 0-2 aan geloven. Het werd de avond van Noa Lang. De uitblinker was in januari al goed op dreef en trok die lijn vrolijk door. Met twee mooie doelpunten vloerde hij Waasland-Beveren. Enkele dagen daarna stond de bekerwedstrijd tegen Antwerp FC op het programma. Om meerdere redenen een geweldig affiche. Van een spannende titelstrijd is weliswaar geen sprake, maar het waren wel de nummers 1 en 2 die tegenover elkaar stonden. Daarnaast was het een herhaling van de bekerfinale van augustus, die voor Club Brugge nog verloren ging.

https://www.youtube.com/watch?v=zIMwUAXaDog
Noa Lang scoorde twee fraaie treffers tegen Waasland-Beveren. Vooral de 0-1 mocht er zijn.

Falende concurrentie

Op Jan Breydel waren de rollen omgedraaid. Clement en co hadden het niet makkelijk, maar kwalificeerden zich dankzij een 3-1 zege op overtuigende wijze voor de kwartfinales. Tijdens de loting voor de laatste acht werd FCB gekoppeld aan Standard. Ook in maart wacht dus een mooie affiche in de Croky Cup. Zover is het echter nog niet. Eerst staan er ontmoetingen met OH Leuven, Dynamo Kiev en AA Gent op het programma. Vanavond krijgt de koploper dus bezoek van de ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven. Met de wetenschap dat Antwerp FC, KRC Genk, KV Oostende en Anderlecht allemaal punten hebben laten liggen.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1363567630179852292?s=20

Nu bedraagt een voorsprong van Club Brugge op de achtervolgers al een straatlengte, maar nog eens drie punten uitlopen zou heerlijk zijn. Zeker met het oog op de Play-Offs. En dan heeft Club na maandagavond nog altijd één wedstrijd minder gespeeld dan de achtervolgers. Hoewel Clement vanavond nog niet op de bank zit, zal hij zijn ploeg duidelijk maken dat de voorbereiding op de return tegen Dynamo Kiev pas begint na de wedstrijd tegen OHL. In de eerste seizoenshelft verspeelde Club nog wel eens punten in de aanloop naar een Europese wedstrijd. Dynamo Kiev overkwam het zondagavond. Blauw-Zwart zal het willen voorkomen, zeker dus met het oog op het duel in de Europa League van donderdagavond.

Race tegen de klok

Dankzij de 1-1 in Kiev begint FCB met een prima uitgangspositie aan de tweede ontmoeting met de Oekraïners, maar het is natuurlijk nog niet gespeeld. Dat was ook het eerste wat Rik De Mil, die bij afwezigheid van Clement de honneurs waarneemt, en Ruud Vormer zeiden na afloop van het duel in Kiev. Op basis van het optreden in de heenwedstrijd, kan Club in ieder geval met vertrouwen toewerken naar de return. Zeker als onder anderen Noa Lang, Hans Vanaken en Mats Rits deze week de training hervatten. Het duel van donderdag lijkt voor hen echter een race tegen de klok. Mochten de sterkhouders het niet redden, moeten hun vervangers het doen. Een nieuwe uitdaging voor hen. Afgelopen donderdag ging het prima, zeker na zo'n onrustige voorbereiding.

De maand februari sluit Club Brugge af met een bezoek aan AA Gent. Een overwinning tijdens de Slag om Vlaanderen als kers op de taart. Wij tekenen ervoor. De ploeg heeft overigens nog een appeltje te schillen met de Buffalo's. Eerder dit seizoen zegevierden zij volledig tegen de verwachtingen in met 0-1 op Jan Breydel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand