Noa Lang blikt terug op escalatie: "Ik ben niet goed behandeld"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

In oktober 2022 escaleert de situatie tussen Noa Lang en Carl Hoefkens. Lang vertelt nu zijn kant van het verhaal in zijn eigen documentaireserie op Amazon Prime Video.

"Ik zat opeens op de bank, wat voor mij ongelooflijk was. Ik op de bank bij Club Brugge? Daar kon ik echt niet bij met m’n hoofd", klinkt het bij de Nederlander. De situatie escaleerde toen Hoefkens hem ook op de reservebank plaatste tijdens de wedstrijd tegen Atletico Madrid, die blauwzwart met 2-0 won.

"De trainer had mij een halfuur beloofd. Na vijftig, zestig minuten opwarmen kreeg ik nog acht minuten speeltijd. Ik ben gewoon terug op de bank gaan zitten. Een verkeerde reactie, ik ben de eerste om dat toe te geven."

Na de volgende wedstrijd werd Lang uit de selectie gehaald en hij uit daarover zijn standpunt duidelijk. "Ik vind het ook niet helemaal mijn fout. Het is actie-reactie, ik ben niet goed behandeld geweest. Ik ben wel iemand die m’n team twee keer na elkaar kampioen heeft gemaakt, dan verdien je meer respect."

Lang weigerde aanvankelijk met de club te praten, maar deed het toch om zijn kansen op deelname aan het WK te behouden. Op dat moment begon hij al na te denken over een mogelijke transfer. "Ik had al een tijdje het gevoel dat ik het hier wat ontstegen was, maar zolang ik hier ben zal ik alles blijven geven", besloot Lang.

Lees meer:
0 reacties