Noa Lang: "Eerlijk is eerlijk, in principe wilde ik niet naar België"

Noa Lang is eerlijk over zijn transfer naar Club Brugge. De 23-jarige aanvaller had geen trek in een stap naar België en wilde voor zijn kans gaan bij Ajax, tot hij op bezoek kwam bij Blauw-Zwart.

Na een verhuurperiode bij FC Twente wilde Lang voor zijn kans gaan bij Ajax in het seizoen 2020-2021. "Eerlijk is eerlijk, in principe wilde ik niet naar België", zegt Lang bij Ziggo Sport. "Ik kreeg een contractaanbieding van Ajax voor vier, vijf jaar. Ik had die voorbereiding mijn ding gedaan, dus ik dacht: ik ga hier mijn kans krijgen, ik ga vaker invallen."

Dat gebeurde alleen niet. Lang: "In de eerste drie wedstrijden heb ik vijf minuten gespeeld. Toen dacht ik: loesoe (weg, red.). Tadic stond op mijn plek en dan had je Ziyech en Promes. Diep in mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, want het is mijn droomclub sinds klein. Maar mijn verstand zei: je moet weg."

Club Brugge leek interesse te tonen in de aanvaller. Lang: "Ik zei: laat me verhuren aan Club Brugge. Nee, niets van, we hebben jou nodig, hoorde ik. Ik zei: wat heb ik hier? Ik ben twintig, wat heb ik aan vijf minuten? Zo ga ik me niet ontwikkelen."

Club Brugge werd steeds serieuzer. "Financieel staan ze sterk, ik zag Champions League... Ik kom op het complex en denk: is dit België? Dit is te vet. Na dat gesprek dacht ik: ja, ik ga daarheen", aldus Lang.

Lees meer:
0 reacties