Noa Lang moet oud-PSV'er doen vergeten: "PSV was nadrukkelijk op zoek"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Nadat PSV de voorbije winterse transferperiode afscheid nam van Cody Gakpo, bleef de club met een soort van vacuüm zitten. Thorgan Hazard en Fábio Silva moesten het jeugdproduct doen vergeten op de flank, maar de schoenen van Gakpo waren natuurlijk groot. Vanaf komend seizoen lijkt Noa Lang die poging te gaan wagen.

Zo denkt ook Marco Timmer van Voetbal International. "PSV was voor het aanstaande seizoen nadrukkelijk op zoek naar een vervanger voor Cody Gakpo", schrijft Timmer. "De linksbuiten vertrok in de winterstop naar Liverpool, maar een goede en definitieve vervanger haalde de club niet. Wel werd Thorgan Hazard gehuurd van Borussia Dortmund, maar de Belg was geregeld geblesseerd. Hij vulde bovendien het enorme gat dat Gakpo achterliet qua rendement niet op."

"Met Lang verwacht PSV die goals en assists weer binnenboord te hebben gehaald", gaat de PSV-watcher verder. "De vleugelspits – die op alle posities voorin uit de voeten kan – speelde in drie seizoenen 125 officiële wedstrijden voor Club Brugge. Daarin scoorde Lang 38 keer en hij gaf 34 assists", aldus Timmer.

De verkoop van Gakpo werd gebruikt om weer zwarte cijfers te kunnen schrijven, terwijl het geld vanuit de Madueke-transfer nu is gespendeerd aan twee aanvallers. Ricardo Pepi werd vrijdagmiddag gepresenteerd en ook Noa Lang lijkt zichzelf binnenkort officieel PSV'er te mogen noemen.

Lees meer:
0 reacties