Noa Lang over Schreuder: "We hebben echt ruzie gehad, man"

Noa Lang tijdens een training van het Nederlands elftal
Noa Lang tijdens een training van het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Noa Lang en Alfred Schreuder zijn na de zomer allebei niet meer actief bij Club Brugge. Dat de twee niet meer samen hoeven te werken, is misschien maar goed ook. De speler doet een boekje open over de relatie met zijn oud-trainer.

"Ik was heel blij toen hij naar Club kwam", begint Lang in een interview met Het Laatste Nieuws. "Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd."

"Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen", vervolgt de Nederlander. "Dat heb ik niet nodig. Ik leg nu eenmaal risico in mijn spel. Daar moet je niet boos om worden. En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen. We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen."

"Een week na Seraing liet hij me van minuut 30 tot minuut 80 warmlopen. Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd", onthult de speler. "Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten."

De twee hebben het wel werkbaar gemaakt. "Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd. Trouwens: voetbaltechnisch is Schreuder een hele goede trainer. Niets op aan te merken. Alleen zijn we als personen gebotst", aldus Lang.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand