Nog zeker vier spelers mogen vertrekken bij Club'

Hoewel de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen met rasse schreden nadert, wacht Club Brugge nog altijd op de eerste zomeraanwinst. De ploeg van Philippe Clement zag daarentegen wel al een aantal spelers vertrekken. Zo trokken Emmanuel Dennis en Siemen Voet de deur op Jan Breydel definitief achter zich dicht, terwijl Loïs Openda ook komend seizoen op huurbasis actief is voor Vitesse. Daar blijft het niet. Althans, als het aan Club Brugge ligt.

Volgens Het Laatste Nieuws mogen er namelijk nog eens vier spelers uitkijken naar een nieuwe werkgever. Het betreft Kaveh Rezaei, Michael Krmencik, Simon Deli en Thibault Vlietinck. Zij kwamen in het afgelopen (half)jaar al op huurbasis uit voor een andere ploeg. Rezaei werd voor het tweede seizoen op rij verhuur aan Charleroi. De aanvaller kwam in de zomer van 2018 met veel verwachtingen over van de Zebra's, maar slaagde er geen moment in om die waar te maken. Rezaei beleefde een goede start van het afgelopen seizoen, maar kon die helaas geen passend vervolg geven.

Hij heeft bij Club Brugge nog een contract tot medio 2022, dus het is niet meer dan logisch dat Blauw-Zwart hem deze zomer van de hand wil doen. Ook Deli zijn contract loopt nog maar één jaartje door. De Ivoriaan beleefde een uitstekend debuutseizoen in Brugge, maar sukkelde in het eerste deel van vorig seizoen met blessures. Daarnaast maakte hij geen goede indruk als hij wel op het veld stond. Club Brugge verhuurde hem in januari aan Slavia Praag. Hoewel Deli terug kan kijken op een succesvolle uitleenbeurt, heeft hij geen trek in een definitieve terugkeer naar Tsjechië.

Krmencik ziet dat daarentegen wel zitten. De Tsjech verruilde Viktoria Plzen in januari 2020 voor Club Brugge, maar heeft nooit aan de wensen kunnen voldoen. In de voorbije maanden speelde hij zijn wedstrijden voor het Griekse PAOK (28 wedstrijden, negen goals). Krmencik naar zich verheugen op de interesse van zowel Slavia Praag als Sparta Praag, maar Club is niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. Vlietinck is een ander verhaal. De flankspeler droeg in het afgelopen seizoen het shirt van OH Leuven, dat hem graag definitief overneemt van de landskampioen. Club en OHL hebben echter nog geen akkoord bereikt.

Lees meer: