"Nooit in aanmerking gekomen als Club niet had gesukkeld"

Hein Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck Foto: © Pro Shots

Het was een grote verrassing dat AA Gent zondag de Champions Play-offs misliep door ten koste van Club Brugge. De Buffalo's verloren van degradant KV Oostende en moesten uiteindelijk genoegen nemen met plek vijf.

“Bij rust hadden wij nul schoten op doel. Nul!”, aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. “Ik had twee topschutters en een offensieve middenvelder met kwaliteit op het veld. Het bleek niet voldoende. We werden in de eerste helft nog gered door onze doelman, waren de controle kwijt. Er werd geen initiatief genomen. Dat is typisch voor spelers die niet honderd procent fit zijn, want dat was bij sommigen het geval.”

AA Gent had geluk dat het bij rust nog gelijk stond. In de tweede helft ging het echter toch mis. “Telkens na slap verdedigen", zo gaat de oefenmeester verder. "Die individuele fouten achterin waren er lange tijd uit. Wel, nu zijn ze terug. Hoe dat komt? Omdat niet iedereen topfit is. En omdat er te weinig concurrentie is. Ik heb jongens moeten zetten die ik in normale omstandigheden wellicht aan de kant had gelaten. Kijk, Kums en De Sart verdienen een pluim. Maar verder miste ik onverzettelijkheid in mijn team. Voetballen doe je ook met het hoofd. Blijven pushen, ook al voel je je niet top.”

Toch gaf Vanhaezebrouck aan dat hij niet furieus was. “Het had een half mirakel geweest als wij play-off 1 hadden gespeeld”, beweerde hij. “We pakten te weinig punten tegen topploegen. En als Club niet zo had gesukkeld, hadden wij nooit in aanmerking gekomen. Met zó veel blessures, met zó een druk programma en met zó een kleine kern. Maar ja, het had wel gekund én het had gemoeten.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Union Saint-Gilloise 8 4 16
3 Club Brugge 8 13 15
4 Anderlecht 8 2 15
5 Antwerp 8 9 13
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand