Nuchtere Leko houdt spelers én fans met voetjes op de grond: ''We hebben absoluut nog niks in handen''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

Aan euforie en superlatieven geen gebrek de voorbije dagen en weken bij Club Brugge, maar als er één man is die het hoofd vooralsnog koel houdt dan is het Ivan Leko. De trainer van blauw-zwart waarschuwt voor overmoed want de weg naar de titel is nog lang en lastig.

"Ik ben blij met wat ik de laatste drie matchen gezien heb, maar wat nu gebeurt, is eigenlijk het belangrijkste. We hebben drie heel goeie matchen gespeeld, maar wij zijn aan play-off 1 begonnen met vier punten achterstand. Op dit moment hebben wij nog niks, alleen een goed gevoel over het gebrachte voetbal", blijft Ivan Leko bloednuchter.

"Alles wat we gedaan hebben, is mooi en goed, maar stelt niks voor. Als je goed speelt en getoond hebt wat wij de voorbije matchen getoond hebben, is er altijd het gevaar dat je begint te zweven. Dan kan je denken dat je Messi, Ronaldo, Piqué of ik weet niet wie nog allemaal bent, maar de realiteit is totaal anders. Met name dat we tweede zijn op één punt van Genk. We hebben absoluut nog niks in handen", waarschuwt de Kroaat.

"We zijn altijd heel eerlijk en duidelijk geweest over ons objectief en dat is de beste zijn op zondag 19 mei. Ik zie eigenlijk geen enkele reden om nonchalant of arrogant te zijn. Iedereen zegt nu dat wij favoriet zijn terwijl drie weken geleden nog in de krant stond dat we derde zouden worden", merkt Leko fijntjes op.

"In voetbal kan één match alles veranderen. Ik heb echter het volste vertrouwen in mijn ploeg. Als wij top zijn dan kunnen we winnen van elk team, maar waarom deze euforie? Laat ons gewoon nog zeven matchen voetballen en dan zullen we wel zien. Op dit moment ben ik blij en tevreden, maar er is nu al een beetje euforie en Club Brugge is zogezegd al kampioen. Wij spelen goed, maar we zijn nog géén kampioen."

Leko wil ook het belang van de match van zondag niet overschatten: "Elke match is superbelangrijk, maar deze wedstrijd is niet beslissend want er volgen straks nog zes matchen. De eerste tegen de tweede, dat zijn uiteraard dubbele punten. Zondag spelen we tegen de beste ploeg qua punten en eigenlijk alles en wij willen in Genk tonen wat we in huis hebben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand