Nusa-deal afgeblazen? "Dat zal ook meespelen bij Brentford"

Antonio Nusa
Antonio Nusa Foto: © Pro Shots

Het Engelse Brentford wil elk risico rond een transfer van Antonio Nusa (18) uitsluiten. De medische keuring van de speler gaf echter een negatief resultaat.

Nusa heeft kraakbeenletsel. Kniespecialist professor dr. Johan Bellemans legt uit. "Kraakbeenletsel op jonge leeftijd is ongunstig. Het zijn losse kraakbeentjes in de knie. Als het gaat om gruis, lost het op en kan het verdwijnen. Zijn het grotere stukken kan je het vergelijken met zand in een scharnier. Dan wordt de rest van het scharnier ook beschadigd. Tenzij het op een goede plaats in de knie is. Maar in se is het geen goed nieuws", weet hij bij het Laatste Nieuws.

Hoe gevaarlijk is dit voor zijn toekomst? "Vooral daarover zal Brentford zich vragen stellen, vermoed ik - ik ken het dossier niet, dus ik kan dat moeilijk inschatten. Maar de club zal willen dat het zo snel mogelijk wordt uitgeklaard. Al hoeft zo’n letsel er niet per se voor te zorgen dat de deal afspringt."

Hij ziet meerdere obstakels. "Meestal is het niets fundamenteels of carrière bedreigend.. Wat volgens mij ook zal meespelen bij Brentford is het gegeven dat de speler niet continu maximaal werd ingezet bij zijn club. Maar dat is een bedenking van mezelf. Ik doe soms ook testings van spelers waarover men twijfelt. En zoiets speelt zeker mee bij dokters."

Lees meer:
0 reacties