Nusa mag hopen op derde opwachting in de hoofdmacht

PHOTONEWS 10950619 041
PHOTONEWS 10950619 041 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Hoewel Alfred Schreuder zondagmiddag op Eupen terug een beroep kan doen op Bas Dost en Tajon Buchanan, zit Antonio Nusa wederom bij de selectie. Hij mag zodoende hopen op zijn derde wedstrijd voor de hoofdmacht.

Voor de winterstop was Cisse Sandra met afstand de grote uitblinker bij Club NXT. Vooral in de UEFA Youth League maakte hij een grootse indruk. Sandra scoorde vijf keer en had daarmee een enorm aandeel in het Europese succes van de beloften. Zij waren na vijf wedstrijden immers al zeker van overwintering. Maar zonder Sandra ging het in de laatste groepswedstrijd mis.

Club NXT ging ondanks een 0-2 voorsprong onderuit tegen Paris Saint-Germain U19. Daardoor plaatsten niet de Brugse, maar Franse beloften zich rechtstreeks voor de achtste finales. Voor Club NXT zat er niets anders op dan zich via de tussenronde alsnog te plaatsen voor de laatste zestien van de UEFA Youth League. Dankzij twee vroege treffers van Nusa leek dat ook te gaan lukken. Maar NXT vergat om door te drukken en Midtjylland U19 boog de achterstand om in een 3-2 zege.

De uitschakeling in de tussenronde was een teleurstelling voor Club NXT. Niet in de laatste plaats omdat de UEFA Youth League een mooi podium is om je als talentvolle speler in de kijker te spelen. En dat hebben meerdere spelers van Club NXT gedaan. Niet alleen Sandra, maar ook Nusa staat er momenteel goed op bij Schreuder. Dat heeft de Noor grotendeels te danken aan zijn optreden tegen Midtjylland U19. Toen liet hij zien serieus stappen te hebben gezet in zijn ontwikkeling.

Nusa zijn korte invalbeurt tegen Charleroi leidde tot teleurstelling bij de fans. Zij hadden de Noor graag langer in actie gezien.

Verrassing

Nusa werd daarvoor beloond met een plek in de selectie voor het thuisduel van Club Brugge met Charleroi. Hij mocht zelfs even invallen, al was dat pas in de blessuretijd. Dat leidde tot lichte teleurstelling bij de achterban, die Nusa graag wat langer in actie had willen zien. Misschien dat dit op Eupen het geval is. Nusa behoort immers wederom tot de wedstrijdkern. En dat is toch wel een kleine verrassing.

Schreuder heeft veel aanvallers tot zijn beschikking. Charles de Ketelaere, Noa Noa Lang, Sargis Adamyan, Andreas Skov Olsen en dus Dost en Buchanan die op Eupen hun rentree kunnen maken na afwezigheid tegen Charleroi. De keuzes van Schreuder waren vrijdag onderwerp van gesprek tijdens diens persconferentie. 'Je hoopt altijd wel dat er jonge jongens bij de selectie kunnen. Maar we moeten ook realistisch zijn', zei Schreuder.

Het leek er dan ook op dat onder meer Nusa zijn plekje moest afgeven. Maar dat is dus niet het geval. Waar Noah Mbamba en Lynnt Audoor ten opzichte van vorige week ontbreken in de kern, is het Noorse talent dus wel van de partij. Of hij het uiteindelijk ook tot het wedstrijdformulier maakt, valt nog te bezien. 'Iedereen is fit, maar helaas mogen er maar achttien spelers op het wedstrijdformulier', klonk het nog namens Schreuder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand