Nusa presteert op topniveau: beter dan Haaland en Ödegaard

Antonio Nusa voor Noorwegen
Antonio Nusa voor Noorwegen Foto: © Pro Shots

Antonio Nusa laat niet alleen bij Club Brugge, maar ook bij Noorwegen zien dat hij een uitstekend seizoen draait. In zijn eerste drie interlands was hij meteen van beslissende waarde, een prestatie die zelfs beter is dan sterspelers Martin Ödegaard en Erling Haaland volgens de gegevens van Opta.

De achttienjarige revelatie van Club Brugge maakte direct indruk in zijn eerste optredens voor het Noorse nationale team. Bij zijn debuut had hij slechts tien minuten nodig om een doelpunt te scoren. Daarnaast leverde hij ook een assist af. Enkele dagen later tegen Georgië voegde hij daar nog twee assists aan toe, een uitstekend rendement dus.

Donderdagavond kwam de flankaanvaller in actie tegen Cyprus en vertegenwoordigde zijn derde interland voor de Noorse ploeg. Opnieuw was hij de man in vorm door een assist te geven bij het derde doelpunt van Haaland. Dit betekent dat Nusa al bij vijf doelpunten betrokken was in slechts drie interlands. Een prestatie waar zelfs Haaland en Odegaard niet aan wisten te tippen.

Volgens de gegevens van Opta blijkt dat Nusa meer doelpunten op zijn naam heeft dan alle tienerinternationals die in het afgelopen decennium voor Noorwegen speelden.

Lees meer:
0 reacties