NXT kan RSCA over zes dagen volgende tik uitdelen

Twee nederlagen in de eerste drie competitiewedstrijden van 2022. Nee, de start van Club NXT was niet best. Maar de ploeg van Rik De Mil heeft zich uitstekend hersteld. Acht dagen na de 2-0 zege op STVV U21 moesten de leeftijdsgenoten van Anderlecht er met dezelfde cijfers aan geloven. Club NXT kan de rivaal volgende week de volgende tik uitdelen.

Club NXT was er veel aan gelegen om de moeizame eerste seizoenshelft na de winterstop recht te zetten. De beloften maakten weliswaar indruk in de groepsfase van de UEFA Youth League, maar de resultaten in de Pro League U21 vielen behoorlijk teken. Dat gold dus ook voor de start van de tweede seizoenshelft.

Club NXT zegevierde weliswaar tegen Charleroi U21, maar leed pijnlijke nederlagen tegen KV Mechelen U21 en OH Leuven U21. Daardoor werd de achterstand op KRC Genk én Anderlecht alsmaar groter. Voor aanvang van de ontmoeting met RSCA bedroeg die zelfs twaalf punten. Een klassering bij de eerste twee lijkt er dus niet in te zitten voor Club NXT.

Maar dat is gelukkig niet noodzakelijk om na dit seizoen de stap te maken naar 1B. Een plek bij de eerste vier is daarvoor voldoende. En de Brugse beloften staan inmiddels vrij stevig in de top vier. Dankzij de 0-2 zege op STVV van vorige week klommen ze al over KAA Gent heen naar de vierde plek. Nu heeft de ploeg van De Mil zelfs de derde plek in handen.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1496222285866356743?s=20&t=Bk0XVCJ_KNV6ncUXMOshdw

Zweten

De voorsprong op Standard en KAA Gent bedraagt respectievelijk twee en vier punten, al hebben de Buffalo's een wedstrijd minder gespeeld. Desondanks begint het er erg mooi uit te zien voor de Brugse beloften. Volgende week kunnen ze een volgende stap zetten richting 1B en Anderlecht zelfs laten zweten. Beide ploegen treffen elkaar over zes dagen opnieuw. Bij een nieuwe zege wordt de achterstand nog maar zes punten, mét een wedstrijd minder gespeeld...

Lees meer: