NXT trekt met tien man belangrijke zege over de streep

PHOTONEWS 10912529 390
PHOTONEWS 10912529 390 Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Photo News

Daags na de overwinning van Club Brugge op Charleroi heeft ook Club NXT gedaan wat het moest doen. De Brugse beloften moesten maandagavond winnen van STVV U21 om promotie naar 1B in eigen hand te houden. En dat deden ze, dankzij twee doelpunten van Lynnt Audoor: 0-2.

Club NXT debuteerde in het afgelopen seizoen op het tweede niveau. Maar in het huidige komen de beloften uit in de Pro League U21. Ze zijn er echter alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren naar 1B. Club NXT schoot uit de startblokken, met een 0-8 overwinning op Charleroi U21 en een 7-0 zege tegen KV Mechelen U21 in de eerste twee competitiewedstrijden.

De ploeg van Rik De Mil leek in hoge snelheid door de beloftencompetitie heen te denderen. Maar niets blijkt minder waar. Club NXT liet het al te vaak liggen. Zo gingen de beloften in twee van de eerste drie wedstrijden na de winterstop onderuit. Vorige week volgde een nieuwe tik. Ondanks een 0-2 voorsprong na vijftien minuten sneuvelde Club NXT in de tussenronde van de UEFA Youth League. Midtjylland U19 bleek uiteindelijk met 3-2 te sterk.

De Brugse beloften hadden dus het een en ander recht te zetten. Op bezoek bij STVV U21 was een overwinning nodig om promotie naar 1B in eigen hand te houden. De Mil kon een beroep doen op Senne Lammens, Noah Mbamba, Cisse Sandra, Lynnt Audoor én Antonio Nusa. Zij zaten zondagavond allemaal nog bij de hoofdmacht. Sandra en Nusa kwamen zelfs nog even in actie. Maar maandagavond moesten zij Club NXT dus helpen aan een belangrijke zege.

Audoor staat op

De ogen waren vooral gericht op Nusa, die een paar dagen geleden nog twee keer trefzeker was in Denemarken. Maar de bevrijdende 0-1 werd na 34 minuten gemaakt door Audoor. De jonge middenvelder opende vanop de stip de score. Het doelpunt kwam op een fijn moment voor Club NXT, dat in de eerste helft het meeste balbezit had, maar aanvallend weinig kon uitrichten. In de tweede helft moesten de Brugse beloften flink aan de bak.

Ze kwamen na een uur spelen namelijk met een man minder te staan. Abakar Sylla moest het veld verlaten met een rode kaart. De ploeg van De Mil moest de 0-1 voorsprong dus met tien man over de streep zien te trekken, met nog ruim een halfuur te gaan. Ze hield echter stand. Sterker nog, Club NXT verdubbelde ruim tien minuten voor het einde de score. Audoor zorgde met zijn tweede van de avond voor de beslissing. Met zijn tweede bepaalde Audoor de eindstand op 0-2.

Zodoende boekte NXT een belangrijke overwinning in de Pro League U21. De Brugse beloften wippen over KAA Gent U21 heen naar de vierde plek. Daarmee hebben ze een promotieticket terug in handen. Volgende week speelt de ploeg van De Mil een mogelijk cruciaal duel in de strijd om promotie naar 1B. Dan krijgt ze namelijk bezoek van Anderlecht U21, de huidige nummer twee. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twaalf punten in het voordeel van de Paars-Witten, al hebben zij wel een wedstrijd meer gespeeld.