Odoi: "Er zijn boetes uitgedeeld, die waren gigantisch hoog"

Denis Odoi in actie op het WK tegen Zuid-Korea
Denis Odoi in actie op het WK tegen Zuid-Korea Foto: © Pro Shots

Denis Odoi is momenteel actief met zijn land Ghana op het WK in Qatar. Daar kan de speler van Club Brugge zich vandaag met een goed resultaat tegen Uruguay plaatsen voor de volgende ronde.

Bij Ghana merkt hij een duidelijk verschil met de voetbalcultuur bij BlauwZwart. "Ons tijdschema op papier en in werkelijkheid liggen soms nogal ver uit elkaar”, begint Odoi in gesprek met het Gazet van Antwerpen. “Je weet wat ze zeggen van de Afrikaanse tijd, hè. Dat klopt wel."

"Het is misschien een cliché, maar clichés zijn er ook omdat ze waar zijn. Als ik te laat kom - wat zelden gebeurt - probeer ik de mensen dat te laten weten. Ik was daar met een ploegmaat over bezig en die zei: Ik kan mij daar gewoon niet in opjagen", vervolgt Odoi. "Ik weet dat de groep dan zit te wachten en daar het slachtoffer van is. Maar die stress is niet goed voor mijn lichaam.

Bondscoach van Ghana, Otto Addo, gaat er minder goed mee om. "De trainer heeft Duitse roots. En op een bepaald moment gaat het ook over discipline natuurlijk. Gisteren zijn de boetes uitgedeeld. Ik ga de bedragen niet noemen, maar die waren wel ­gigantisch hoog. De technisch directeur heeft nu bemiddeld om de bedragen naar beneden te halen, want de trainer wilde ze eigenlijk hoger. Maar zij weten ook wat sommige jongens verdienen, hè. En je raakt de mensen nog altijd het meest in hun portefeuille. Niemand geeft graag zomaar 500 euro weg, hè", besluit Odoi.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 9 4 18
3 Union Saint-Gilloise 8 4 16
4 Club Brugge 8 13 15
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand