Olsen maakt mogelijk zondag al zijn debuut voor Club'

Begin deze week berichtten wij dat de komst van Skov Olsen naar Club Brugge aanstaande was. Volgens Het Laatste Nieuws was het slechts een kwestie van tijd. Het duurde echter toch nog wat langer dan verwacht. Maar nu lijkt de transfer van de Deense aanvaller echt in kannen en kruiken. Hij zou aanstaande zondag zelfs al kunnen debuteren voor Blauw-Zwart.

Daags na het geslaagde debuut van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Club Brugge pakten binnenlandse media uit met de mogelijke komst van Skov Olsen naar Blauw-Zwart. De regerend landskampioen van België stond op het punt om de Deense aanvaller over te nemen van Bologna, waar hij er niet in is geslaagd om een basisplaats te veroveren.

Maar in de dagen die volgden bleef het toch wat stilletjes rond de persoon van Olsen. Dat kwam door de interesse van FC Kopenhagen. De Deense topclub mengde zich in de strijd om de krabbel van Olsen. De aanvaller voelde zich gevleid door de interesse vanuit zijn thuisland. Maar na wat langer wikken en wegen dan gedacht, kwamen Olsen en zijn entourage tot de conclusie dat een terugkeer naar Denemarken geen optie is.

En dus lijkt Club Brugge toch de gelukkige te worden. Volgens Het Laatste Nieuws hebben Club en het Italiaanse Bologna een principeakkoord bereikt over de transfer van Olsen. Hij legt naar verluidt vrijdag zijn medische tests af, alvorens zijn krabbel te zetten onder een contract tot medio 2026. In principe is hij twee dagen later al inzetbaar tegen KV Kortrijk.

https://twitter.com/tomaztaecke/status/1486654501822021634?s=20

Meteen aan de bak

De komst van Olsen komt op een goed moment voor Club Brugge. Blauw-Zwart versterkte zich deze maand weliswaar al met Tajon Buchanan, maar de Canadese vleugelflitser is de komende vier wedstrijden niet inzetbaar wegens interlands. De Deen mag dus meteen aan de bak. Voor Bologna kwam Olsen 71 keer in actie. Daarin scoorde hij drie keer.

Lees meer: