'Onbekende' Homma verrast Union: "Kennen hem ook nog niet echt"

Homma viert zijn doelpunt
Homma viert zijn doelpunt Foto: © Pro Shots

Voor velen is Shion Homma nog een onbekende. De 22-jarige invaller van Club Brugge zorgde er eigenhandig voor, met een doelpunt en een assist, dat Union Saint-Gilloise niet kampioen werd.

"Ik kon alleen maar scoren", reageert Homma op zijn doelpunt bij Het Nieuwsblad. "Dit is een prachtige bekroning van mijn eerste seizoen in België, maar het is natuurlijk ook wel zuur voor de thuisploeg. Sorry, Union."

"We kennen hem eigenlijk ook nog niet echt", verklapt Simon Mignolet. "Hij traint pas enkele weken met ons mee. Maar je ziet natuurlijk dat hij snelle voeten heeft. Hij is ook al 22 jaar, waardoor hij spelinzicht heeft en de intelligentie om op de juiste manier te bewegen. Hij kwam wel goed in. Mij leek dat wel zijn ding om zo het verschil te maken op de korte ruimte. Om negentig minuten te spelen, dat moeten we afwachten."

Volgens Rik de Mil zit dit er nog niet in. "Uiteraard heeft hij nog wat stappen te zetten op fysiek vlak en wat verdedigend werk betreft. Maar op menselijk vlak is hij een topkerel, heel geliefd bij de spelers van Club NXT en de eerste ploeg. Op voetballend vlak is hij iemand met een snelle actie, heel gevaarlijk een tegen een. Als winger die naar binnenkomt, heeft hij een goed schot", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties