Ongelukkige Mitrovic slikt nieuwe teleurstelling

Het is nog niet bepaald het seizoen van Matej Mitrovic. De Kroaat kreeg van Philippe Clement een serieuze kans in de voorbereiding, maar maakte een ongelukkige indruk. Dat is niet zonder gevolgen gebleven. Club Brugge schreef hem al niet in voor de Champions League en nu ontbreekt hij ook in de kern voor het thuisduel met KV Oostende.

Matej Mitrovic begon vol goede moed aan het afgelopen seizoen, maar slikte al vroeg in de voorbereiding een nieuwe teleurstelling. Hij liep een zware blessure op, waardoor hij de eerste seizoenshelft aan zich voorbij moest laten gaan. Eenmaal hersteld kreeg hij af en toe de kans van Philippe Clement, maar met Brandon Mechele en Odilon Kossounou voor zich was er eigenlijk geen beginnen aan.

Dat laatstgenoemde deze zomer zou vertrekken, werd gaandeweg vorig seizoen al duidelijk. En dus begon Clement al vroeg in de voorbereiding aan de zoektocht naar een vervanger van de Ivoriaan. Hij kwam uit bij Mitrovic. De Kroaat vormde in de voorbereiding een koppel met Mechele, maar maakte eigenlijk geen moment een onomstreden indruk. Toch stond hij in de eindstrijd van de Supercup én de eerste competitiewedstrijd aan de aftrap.

Inmiddels mogen we hem echter het kind van de rekening noemen. Club haalde op de valreep van de mercato met Jack Hendry en Faitout Maouassa nog twee defensieve versterkingen binnen, waardoor het dringen is in de achterhoede. Clement moet keuzes maken. Die gaan ten koste van Mitrovic. Club schreef hem dus al niet in voor de Champions League en vrijdagavond ontbreekt hij ook tegen KV Oostende. Een hard gelag, zeker omdat hij onlangs nog zijn krabbel zette onder een nieuw contract...

Lees meer: