"Onyedika viel op in goede zin, maar dit was geen goed Club"

Andreas Skov Olsen scoort tegen RSC Anderlecht
Andreas Skov Olsen scoort tegen RSC Anderlecht Foto: © Pro Shots

Club Brugge speelde afgelopen weekend gelijk tegen RSC Anderlecht. Michel Preud'homme zag dat Anderlecht in de tweede helft wegviel.

"Anderlecht heeft niet meer kunnen brengen wat het bracht voor de rust: passie, ambitie, intensiteit...", zegt de voormalig coach van onder meer Club tegenover Het Laatste Nieuws. "Volgens mij besliste Riemer — na het uitvallen van Dolberg en vooral Delaney — om het blok laag te zetten en om te speculeren op de counter, die er niet meer is gekomen."

"Het lage blok counterde ook de overbevolking van Club Brugge op de kant van Hazard", zag Preud'homme. Uiteindelijk bleef het bij 1-1. "Club nam de wedstrijd in handen, maar kon op zijn beurt niet tonen wat het dit seizoen al een paar keer op de mat legde: hoog tempo, hoog druk, positiewissels... Is het omdat ze veel hebben gegeven vorige donderdag tegen Besiktas?"

"De 1-1 is een prachtige individuele actie van Skov Olsen, maar dit was geen goed Club. Onyedika viel op in goede zin, en de twee centrale verdedigers deden hun werk. Bij Anderlecht bevielen mij Vertonghen en de jonge Leoni", oordeelt Preud'homme.

Lees meer:
0 reacties