Onze verwachte opstelling voor Club Brugge-Olsa Brakel

Van Der Brempt, speler van Club Brugge en Club NXT
Van Der Brempt, speler van Club Brugge en Club NXT Foto: © ©Photo News

Geen Simon Mignolet, Odilon Kossounou, Clinton Mata en Ruud Vormer. Ook Charles de Ketelaere en Federico Ricca zijn er vanavond tegen Olsa Brakel niet bij. Philippe Clement grijpt de bekerwedstrijd van Club Brugge tegen de amateurs aan om andere spelers in actie te zien. Wij verwachten dan ook een basisplaats voor onder anderen Ignace Van Der Brempt en Thomas Van den Keybus.

Met zes overwinningen in de eerste zes competitiewedstrijden na de jaarwisseling is de start van Club Brugge in 2021 uitstekend. Vanzelf ging het allemaal echter niet. In de wedstrijden tegen KV Oostende, KRC Genk, Cercle én Standard moest de ploeg van Clement terugkomen van een achterstand. Dat vroeg veel wilskracht, maar kostte natuurlijk ook veel kracht. Veel tijd om daarvan te herstellen was er niet. De wedstrijden volgden elkaar in moordend tempo op. Ook in februari moet de koploper flink aan de bak. Niet gek dat Clement de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel dan ook aangrijpt om wat basisspelers rust te gunnen.

Van Der Brempt en Van den Keybus

Zo is Mata er voor de eerste keer in dit seizoen niet bij. De rechtsback kwam vooralsnog in alle wedstrijden in actie. Wie wel van de partij is, is Nabil Dirar. De Marokkaan kan vanavond zijn rentree maken voor de ploeg waar hij tussen 1 juli 2008 en 31 januari 2012 al 153 wedstrijden voor speelde. Wij verwachten hem echter nog niet aan de aftrap. Wij vermoeden een basisplaats voor Van Der Brempt. De rechtervleugelverdediger kwam vooralsnog vier keer in actie voor de hoofdmacht. Tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag gaf Clement al aan dat hij ''de jonge gasten de kans wil geven''. Daarbij noemde hij onder meer de naam van Ignace van der Brempt.

Hij zal naar verwachting de achterhoede vormen met Brandon Mechele, Stefano Denswil en Eduard Sobol. Maxim De Cuyper zit ook bij de selectie, maar wij verwachten niet dat Clement met zowel Van Der Brempt als De Cuyper gaat starten. Op doel staat overigens Ethan Horvath. Op het middenveld vermoeden wij een basisplaats voor Van den Keybus. De sterkhouder van Club NXT speelde dit seizoen nog pas een handjevol minuten voor de hoofdmacht. Het duel tegen Olsa Brakel vormt voor Clement echter de ultieme mogelijkheid om de middenvelder weer eens in actie te zien. Naast hem verwachten wij Hans Vanaken en Éder Balanta.

Tahith Chong
Hoewel Tahith Chong nog niet zo lang op Club Brugge is, verwachten wij hem vanavond tegen Olsa Brakel direct aan de aftrap. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News)

Debutant

In de voorhoede denken wij dat de coach Tahith Chong direct in actie wil zien. De Nederlander kende weliswaar een teleurstellende eerste seizoenshelft bij Werder Bremen, maar maakte in tegenstelling tot Dirar wel de nodige minuten. Chong zal de aanvoer van Youssouph Badji moeten verzorgen, die het in lijn der onze verwachting weer eens in de punt mag laten zien. De voorhoede wordt gecompleteerd door David Okereke. Hij begon tegen Standard ook nog aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling CLUB BRUGGE: Horvath, Van Der Brempt, Mechele, Denswil, Sobol, Vanaken, Balanta, Van den Keybus, Chong, Badji en Okereke.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand