Ook burgermeester laat zich uit over mogelijke verkoop Club

Jan Breydelstadion
Jan Breydelstadion Foto: © Orange Pictures

Het nieuws dat Club Brugge te koop staat sloeg woensdag in als een bom. Ook de gemeenteraad van Brugge laat zich nu uit over de kwestie.

Tijdens de gemeenteraad vertelde burgermeester Dirk de Fauw dat hij een lijntje heeft uitstaan bij Club, meldt Kw.be. "Ik heb contact opgenomen met Club Brugge. De verkoop is nog niet voor morgen. De kans bestaat dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij, die nu al voor 23 procent eigenaar is, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder wordt."

Dat er zomaar nieuwe investeerders instappen, is echter geen zekerheid stelt De Fauw. Want met het voortslepende stadiondossier is er nog genoeg waar Club aan moet werken. "Een nieuwe eigenaar en financier zal enkel bereid zijn om geld te pompen in Club Brugge, als die zekerheid heeft over een nieuw voetbalstadion. Laat ons dus rustig blijven! Die nieuwe wending bij Club verandert dus niks aan het stadiondossier."

Al vijftien jaar probeert Club plannen te maken voor een nieuw stadion. Door onder andere klachten van omwonenden is dat vooralsnog niet gelukt.

Lees meer:
0 reacties