Ook Schreuder maakt kennis met Clubs' achilleshiel

PHOTONEWS 10963277 095
PHOTONEWS 10963277 095 Foto: © Ses/Photo News

Al in de tweede wedstrijd van 2022 liet Club Brugge twee dure punten liggen. De ploeg van Alfred Schreuder kwam op bezoek bij Standard niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat lag niet alleen aan de gemiste kansen, maar ook aan de verdedigende organisatie. Niet voor het eerst dit seizoen gaf Blauw-Zwart de doelpunten te makkelijk weg. Het verhaal van de eerste seizoenshelft herhaalt zich dus onder Schreuder.

Tijdens het trainingskamp in Marbella had Schreuder de belangrijke taak om de defensieve kwetsbaarheden grotendeels uit de ploeg te krijgen. Want na de eerste seizoenshelft konden we de pijnlijke conclusie trekken dat het verdedigend gewoon niet goed genoeg was. Waar de defensie van Club Brugge in de voorbije twee seizoenen stabiel en betrouwbaar oogde, vormde ze voor de winterstop de achilleshiel van de ploeg.

De ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement kreeg in de 21 wedstrijden voor de winterstop liefst 28 doelpunten om de oren. Dat waren er meer dan in de 34 wedstrijden in de reguliere competitie van vorig seizoen. Schreuder legde in de oefenwedstrijden in Marbella daarom niet alleen de nadruk op het spel bij balbezit. Maar ook en vooral op de organisatie bij balverlies.

Wat opviel was de hoge intensiteit waarmee Club toen druk zette. De beste manier om de tegenstander zo ver mogelijk van jouw doel te houden is natuurlijk door de bal zo snel mogelijk te heroveren. Maar tegen Standard ging dat niet helemaal zoals Schreuder voor ogen heeft. ''Eén of twee keer stonden we in de verdediging echt niet goed, waardoor zij konden counteren. Daar heb ik in de rust ook over gesproken en dat was na rust wel wat beter'', leest het namens Schreuder op de clubsite.

Focus

De oefenmeester heeft nog veel werk voor de boeg met zijn ploeg. Over het aanvallende gedeelte maakt hij zich niet zoveel zorgen, al verprutste Club op Standard niet voor het eerst dit seizoen te veel kansen. Maar het verdedigende aspect zal Schreuder wel de nodige zorgen baren. Die worden er niet minder op nu Jack Hendry is geschorst voor de topper tegen Union.

'Die tweede goal mag eigenlijk niet. Dat heeft met scherpte te maken.'

Alfred Schreuder over de 2-1 van Standard.

''Uiteindelijk vind ik dus dat onze focus van manier van spelen vooral naar het feit moet gaan dat we scherper moeten verdedigen en ook weten dat de tegenstander daarop loert. Die eerste goal bijvoorbeeld kan altijd wel gebeuren, maar die tweede mag eigenlijk niet. Dat heeft met scherpte te maken'', aldus Schreuder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand