Openda is er nog niet uit wat zijn toekomst betreft

Loïs Openda is er nog niet over uit wat hij gaat doen na dit seizoen. De aanvaller komt dit seizoen namens Club Brugge op huurbasis uit voor Vitesse, waar hij veel indruk maakt. Volgens de aanvaller komt de interesse langzaam op gang, maar is een terugkeer naar Blauw-Zwart 'ook geen probleem'.

Althans, dat vertelt Openda in gesprek met Voetbal International. De aanvaller speelde in het afgelopen seizoen al op huurbasis voor Vitesse. Dat smaakte naar meer. Openda vertrok afgelopen zomer opnieuw op huurbasis naar Arnhem, waar hij dit dit seizoen nóg meer indruk maakt dan in het vorige. Zo was hij in dertig wedstrijden in alle competities goed voor al vijftien doelpunten.

Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt. 'Er is contact met Brugge. Soms krijg ik een berichtje, als ze gezien hebben dat ik het goed doe', vertelt Openda. De rappe aanvaller zette van de zomer nog zijn krabbel onder een nieuw contract tot medio 2024 bij Blauw-Zwart. 'Nu ligt de focus op Vitesse, het zijn drukke weken. Wat er met Brugge gebeurt is niet mijn zaak nu, we zien het wel.'

'Na dit seizoen voel ik me klaar voor de volgende stap.'

Loïs Openda over zijn toekomst.

Op de vraag waar zijn toekomst ligt antwoordt Openda dat 'Brugge niet het beste begin van mijn loopbaan was'. Hij kwam weliswaar al 54 keer uit voor de hoofdmacht van Club, maar hij moest het vooral doen met een rol als invaller. 'Vitesse vormde de perfecte keus in mijn leven. Na dit seizoen voel ik me klaar voor de volgende stap. Ik moet terug, want ik heb een doorlopend contract.'

Buitenlandse interesse

Het is momenteel nog de vraag of Club door wil met Openda. De aanvaller zelf geeft aan dat geen probleem te vinden, maar 'als er een kans is om een transfer te maken naar een betere club zou dat een mooie optie zijn'. 'Interesse komt op gang, ik hoop op veel clubs. Ik ga er goed over nadenken. Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, ik wil een goede keuze maken', aldus Openda.

De huurling van Club Brugge begon uitstekend aan het nieuwe jaar. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop schoot hij Vitesse langs Feyenoord. Maar afgelopen zaterdag pakte hij een volgens Vitesse-coach Thomas Letsch 'domme rode kaart'. Daardoor mist hij mogelijk de komende drie wedstrijden.

Lees meer: