Oppermachtig Club zet Standard simpel opzij

Bas Dost en Ruud Vormer vieren een treffer van Club Brugge
Bas Dost en Ruud Vormer vieren een treffer van Club Brugge Foto: © ©Photonews

Club heeft de topper tegen Standard verdiend gewonnen. Blauw-Zwart moest een vroege achterstand ophalen maar deed dit met bravoure. Vanaken en Dost zorgden er zelfs voor dat Club met een voorsprong de rust in ging. En na de gebruikelijke vroege goal in de tweede helft was de wedstrijd definitief beslist.

Clement voerde twee wissels in vergelijking met de wedstrijd tegen Cercle. De Ketelaere en Denswil kregen rust, Okereke en Sobol hun kans. Club begon snel met al in de eerste minuut een kans voor Lang die een lobje van Vormer op de slof nam, maar op Cimirot mikte. De eerste kans van de bezoekers was wel meteen raak. Een vrije trap van Siquet werd door Klauss verlengd, Kossounou kreeg de bal op zijn schouder waardoor de snelheid uit de bal ging en de goed gevolgde Bokadi kon binnentikken.

De Rouches toonden zich erg gevaarlijk op counter. Een gevaarlijke voorzet van Siquet belandde via Mechele bij Balikwisha maar die mikte vanuit een erg scherpe hoek op Mignolet. Club liet zich echter niet onbetuigd en zocht de gelijkmaker. Mechele kopt een hoekschop van Vormer nog over, maar even later pikte Lang een verre uittrap van Mignolet mee, gleed voorbij Raskin en legde perfect terug op Vanaken die aan de eerste paal kon scoren.

Temporijke eerste helft

Blauw-Zwart was nu baas en creëerde enkele kansen op het tweede doelpunt. Okereke mocht tot driemaal toe uithalen, maar uiteindelijk mikte hij over het doel. Dost kon te weinig kracht zetten op een voorzet van Vormer om Bodart te verontrusten, Okereke verlengde een hoekschop van Vormer over doel en een volley van Dost ging hoog over. Het bleef ook uitkijken voor die vervelende Klauss. Op counter kon de ex-speler van LASK Linz vanuit een scherpe hoek hard uithalen, maar Mignolet bracht knap redding.

Enkele minuten voor de rust viel de 2-1 toch toen Mata zich sterk door zette op recht en de bal voor doel bracht, via Dussenne kwam de bal bij Rits die de bal op de slof nam, Bodart loste het leer en dat is altijd een slecht idee als Bas Dost in de buurt is: 2-1 voor Club. Blauw-Zwart ging nog even op zoek naar een derde doelpunt maar dat kwam er niet meer van. Club ging met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Rustige dominantie

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Club. Mata was opnieuw te sterk voor zijn bewaker en schotelde Lang de 3-1 op een presenteerblaadje voor. Standard leek aangeslagen en kon daar weinig tegenover stellen. Toen Okereke een lange bal van Mata tegen de netten duwde leek de wedstrijd helemaal gespeeld, maar de Nigeriaan stond daarbij buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar plots herinnerde scheidsrechter Laforge zich dat hij de Rouches in de heenwedstrijd een strafschop cadeau had gedaan en hij wilde dit kunststukje nog even over doen toen een bal tegen de elleboog van Dost belandde. De VAR greep dit keer wel in en de strafschop werd ongedaan gemaakt.

Tien minuten voor tijd kreeg De Ketelaere even ruimte op links, zag niet meteen een aanspeelpunt en probeerde Bodart te verrassen in de korte hoek, maar die stond pal. Dit was meteen de laatste kans van een rustige tweede helft waar Club nooit meer in de problemen kwam en zijn voorsprong blijft uitbreiden op de rest van het pak.