Opstelling van Club voor kraker ligt voor het oprapen

José Izquierdo en Wesley keerden van de zomer na een (mislukt) Engels avontuur terug bij Club Brugge. Maar een groot succes is hun terugkeer vooralsnog niet. De aanvallers kwamen gezamenlijk nog niet verder dan 213 minuten in het shirt van Blauw-Zwart. Daar komt in de topper tegen Anderlecht geen verandering in. Op basis van de kern voor de match in Jan Breydel valt de opstelling eigenlijk al in te vullen.

Club Brugge ging afgelopen zomer op zoek naar aanvallende versterking. Vorig seizoen moest het eigenlijk elke week van Noa Lang en Charles de Ketelaere komen. Hoe talentvol zij ook mogen zijn, ook zij verkeren wel eens in mindere vorm. Maar dat kostte Club Brugge wel vaak punten. Dit seizoen is dat eigenlijk niet anders. In de laatste vier competitiewedstrijden waren Lang en De Ketelaere gezamenlijk weliswaar betrokken bij twaalf van de veertien goals, maar in de weken daarvoor konden ook zij er niet voor zorgen dat Club overeind bleef in Europa en in mindere mate de competitie. Gelukkig maakte Bas Dost nog een paar goals.

De boomlange Nederlander is de enige centrumspits in de kern voor de topper tegen Anderlecht. Philippe Clement doet opnieuw geen beroep op Wesley, terwijl Daniel Pérez volledig uit beeld lijkt te zijn geraakt. Het brengt een vroegtijdig vertrek van Wesley steeds dichterbij. De Braziliaan keerde van de zomer terug in Oost-Vlaanderen om zijn loopbaan weer een boost te geven na veel blessureleed in Engeland. Maar Clement lijkt geen fan van hem. Wesley kwam vooralsnog pas 105 minuten in actie voor Blauw-Zwart. Ook Izquierdo moet voorlopig een pas op de plaats maken. De Colombiaan zal evenals Wesley de topper tegen Anderlecht vanaf de tribunes beleven.

Door met Wesley en Izquierdo twee pure aanvallers buiten de kern te houden lijkt Clement ook tegen Paars-Wit te kiezen voor een tweemansvoorhoede bestaande uit Lang en De Ketelaere. Dan rest alleen nog de vraag of Clement opnieuw met Ruud Vormer begint, of toch weer het vertrouwen geeft aan Cisse Sandra. De jonge middenvelder kreeg drie duels op een rij de kans vanaf de start, maar bleef woensdag tegen OH Leuven negentig minuten op de bank. Vormer kreeg de voorkeur. Of dat ook tegen Anderlecht zo is, zal nog moeten blijken. Maar wij kunnen het ons niet voorstellen dat Clement zijn kapitein nogmaals passeert voor zo'n belangrijke wedstrijd.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING CLUB: Mignolet, Mata, Hendry, Nsoki/Mechele, Sobol, Vormer, Rits, Balanta, Vanaken, De Ketelaere en Lang.

Lees meer: