Otasowie maakt tegen Leipzig rentree in wedstrijdkern

Owen Otasowie mag hopen op zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge en dat ook nog eens in de Champions League. De Amerikaan behoort namelijk tot de 22-koppige selectie voor het belangrijke duel op de vijfde speeldag van het kampioenenbal.

Club Brugge telde van de zomer vier miljoen euro neer voor de komst van Otasowie. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het wil nog bepaald niet vlotten met de Amerikaan. Hij maakte vooralsnog alleen in een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk zijn opwachting. Ook mocht hij een paar keer opdraven bij Club NXT, maar daar slaagde hij er niet in om een goede indruk te maken. Onlangs kwam naar buiten dat Club Otasowie een week vrijaf had gekregen. De middenvelder kampte met personele problemen en mocht om die reden naar zijn familie in Engeland.

Woensdagavond kan hij eindelijk zijn officiële debuut maken in Blauw-Zwart. Hij behoort in ieder geval tot de 22-koppige wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Wesley. De Braziliaan keerde van de zomer na twee jaar terug in West-Vlaanderen, maar is er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren. Integendeel zelfs. Hij kwam vooralsnog pas 87 minuten in actie voor Club Brugge. Philippe Clement kan tegen RB Leipzig geen beroep doen op Eduard Sobol en Cisse Sandra. Beiden zijn nog steeds ziek. Ignace Van der Brempt is daarentegen wel van de partij. Hij testte in de aanloop naar het bezoek aan KV Mechelen nog positief op corona. Van der Brempt bleek echter vals positief.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1463176018760458247?s=20
Lees meer: