Otasowie onderhandelt met MLS-ploegen over transfer'

PHOTONEWS 10938180 007
PHOTONEWS 10938180 007 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge telde afgelopen zomer een slordige vier miljoen euro neer voor de komst van Owen Otasowie. Maar het huwelijk tussen Blauw-Zwart is een grote teleurstelling geworden. Hij wacht nog altijd op zijn officiële debuut. De kans dat het daar nog van komt, wordt steeds kleiner. Volgens Het Nieuwsblad onderhandelt Otasowie zelfs met ploegen uit de MLS over een transfer naar de Verenigde Staten.

Club Brugge verloor Odilon Kossounou van de zomer aan Bayer Leverkusen. Met het vertrek van de Ivoriaan naar de Duitse Bundesliga leverde Blauw-Zwart veel kracht in. In de zoektocht naar een speler die dat terug kon toevoegen aan het elftal, kwam Club uit bij Otasowie. De middenvelder stond open voor een vertrek naar West-Vlaanderen omdat hij hier meer perspectief zag dan bij Wolverhampton.

Otasowie hoopte zich bij Club Brugge terug in de kijker van de nationale ploeg van de Verenigde Staten te kijken. Niet in de laatste plaats omdat het zijn droom was om met zijn land deel te nemen aan het WK in Qatar. Maar die droom lijkt geen werkelijkheid te gaan worden. Otasowie zijn keuze voor Club Brugge heeft volledig verkeerd uitgepakt. Ruim een halfjaar na zijn komst heeft hij nog altijd geen officiële minuut gespeeld.

Otasowie kwam niet verder dan een helft in de oefenwedstrijden tegen Eupen (in september) en Karlsruher (tijdens de winterstage in Marbella). Hij maakte ook een paar keer zijn opwachting bij Club NXT, maar daar kon hij niet overtuigen. In de tussentijd kreeg hij een weekje vrijaf van Club Brugge om de boel weer op de rails te krijgen. Maar achteraf gezien heeft dat dus niet mogen baten. Een vervelende situatie, ook voor Club, dat van de zomer dus miljoenen voor hem betaalde.

Begin mei

En daarvan zou Blauw-Zwart graag nog een deel terug willen zien. Dat schrijft Het Nieuwsblad althans. De Europese transfermarkt is weliswaar gesloten. Maar een vertrek naar de Verenigde Staten behoort nog tot de mogelijkheden. Volgens Het Nieuwsblad kreeg Otasowie vrij om te onderhandelen met een aantal ploegen uit de Amerikaanse MLS. De transfermarkt is daar nog open tot begin mei.

Otasowie heeft dus nog wel even de tijd om een nieuwe club te vinden. Mocht hij daar niet in slagen, keert hij terug naar het Belfius Basecamp en sluit hij aan bij de trainingen. In de zomer zullen Club en Otasowie dan ongetwijfeld opnieuw op zoek gaan naar een oplossing. Onlangs ging Alfred Schreuder nog kort in op de situatie van de Amerikaan. Schreuder zei dat het afwachten was wat er met Otasowie ging gebeuren. Een voortijdig vertrek lijkt dus het antwoord.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand