Oud-Club Brugge-speler komt met oplossing: "Beide in de spits"

Roman Yaremchuk baalt tegen KV Kortrijk
Roman Yaremchuk baalt tegen KV Kortrijk Foto: © Orange Pictures

Club Brugge had afgelopen zomer 16 miljoen euro neergelegd voor Roman Yaremchuk, maar hij heeft tot nu toe geen beste indruk gemaakt. Nordin Jbari, oud-speler van Club Brugge, denkt te weten hoe dit kan veranderen.

Hij praat hierover met de Krant van West-Vlaanderen. "Ik vind dat [Ferran] Jutgla en Yaremchuk complementair zijn en het best renderen als ze samen in de spits staan. Een topfitte Yaremchuk is iemand met een goeie snelheid en met diepgang, dat weten we van zijn prestaties bij Gent en met Oekraïne op het WK, en Jutgla is een vaardig type dat errond kan spelen en kan afhaken."

Rik de Mil heeft een Jutgla-Yaremchuck combinatie overwogen, maar is uiteindelijk van dit idee afgestapt. Jbari: "Dan krijgen we problemen bij balverlies. Hij [De Mil] koos zondag ook duidelijk voor een verdedigende aanpak. Met Onyedika én Odoi voor de verdediging blokkeerde hij het middenveld van Antwerp. Het is pas door het uitvallen van Mata dat hij iets offensiever is gaan spelen: Odoi verhuisde naar de flank en met Nielsen kwam er een offensievere middenvelder in zijn plaats die uiteindelijk met zijn infiltraties het verschil maakte."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand