Oud-speler Club niet naar WK: "Fabeltjes, dat kan geen reden zijn"

Arnaut Danjuma namens Club Brugge
Arnaut Danjuma namens Club Brugge Foto: © Pro Shots

Oranje is momenteel in Qatar om zich voor te bereiden op het WK. Nederland speelt maandag de eerste wedstrijd, maar zal dit doen zonder Voormalig Blauw-Zwart-aanvaller Arnaut Danjuma. De aanvaller is niet opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal.

"Hij heeft mij de reden gegeven dat hij andere spelers de voorkeur heeft gegeven", vertelt de oud-speler van Club Brugge tegen Voetbal International. "Ik heb, nu ik van Spanje naar Nederland gekomen ben, hier en daar wel wat geluiden gehoord. Maar de reden die ik gekregen heb, is simpelweg dat andere spelers de voorkeur hebben gekregen."

Zo zou Danjuma niet zijn geselecteerd omdat hij op zichzelf zou zijn en buiten de groep zou vallen. "Ik vind dat persoonlijk een heel rare aanname om te maken, om eerlijk te zijn", geeft Danjuma aan. "Ik denk dat diversiteit in een team niet meer dan normaal is. Iemand die wat meer op zichzelf is, een ander die wat meer verlegen is, of weer iemand die luidruchtig is; ik denk dat dat normaal is zolang iedereen zich met respect gedraagt. Dat dit plaatje over mij wordt opgehangen, vind ik sowieso een beetje een onnozel statement."

"De helft van die jongens ken ik uit de jeugd" gaat de aanvaller verder. "Veel jongens hebben bij PSV in de jeugd gespeeld en als speler ken je sowieso bijna iedereen vanuit het voetbalcircuit. Er zijn zoveel jongens met wie ik gespeeld heb, die ik ken door het voetbal en met wie ik buiten het voetbal om ben gaan eten. Het is lastiger om buiten de boot te vallen dan in de boot."

"Zeker als je in het buitenland speelt. Je zit dan in een ander land, met een andere taal en cultuur. Als je dan teruggaat naar je eigen land, dan is dat toch warmer? Je zit in je eigen cultuur, spreekt je eigen taal, je zit daar met je eigen mensen. Dan is het toch ongelofelijk lastig om buiten de boot te vallen? Fabeltjes worden de wereld in geholpen, maar als je er logisch over nadenkt, zou iedereen moeten weten dat dit vrijwel geen reden kan zijn", aldus Danjuma.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand