'Overvolle voebalkalender enorme belasting voor Vanaken en Mignolet'

Hans Vanaken viert zijn doelpunt
Hans Vanaken viert zijn doelpunt Foto: © Pro Shots

De overvolle speelkalender zal ongetwijfeld zijn weerslag gaan hebben op de internationals die in de Pro League spelen. De belasting voor bijvoorbeeld Hans Vanaken en Simon Mignolet zal enorm zijn.

Het is te hopen dat de internationals afgelopen weken goed hebben uitgerust tijdens de vakantie want daar zal het komende maanden niet van komen. Uitgaande van spelen om de Supercup, de Pro League, de beker, de Champions League, de Nations League en het WK staan er voor Mignolet en Vanaken maximaal negen dagen op rij geen wedstrijd op het programma tussen 17 juli 2022 en 20 juni 2023, zo meldt Het Laatste Nieuws. Alleen tussen 27 december en 6 januari is de voetbalkalender leeg.

In Nederland luidde FC Twente trainer Ron Jans eerder deze week de noodklok betreffende de belasting bij vooral internationals. "Ik ben een enorme liefhebber van het Nederlands elftal, maar als trainer heb je er alleen maar last van", doelt hij op de overbelasting. "Het gaat veel te veel om commercie en geld. Na een competitie nog eens vier wedstrijden spelen. Ik denk dat nog veel meer spelers geblesseerd raken. Internationals die weer terugkeren bij hun club en moeten presteren. Dat baart me zorgen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda