["Supporters van Club tijdens de uitwedstrijd tegen Manchester United",""] Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Er zijn zo’n 65 voormalige spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Ryan Donk - Galatasaray

Donk bezorgde Galatasaray een thuiszege tegen Istanbul Basaksehir: 3-0.
De Nederlander gaf vlak voor de pauze een prachtige assist bij de openingsgoal van Henry Onyekuru en kopte na 64 minuten een hoekschop tegen de touwen. In de blessuretijd scoorde Mostafa Mohamed nog vanop de stip.

Ivan Perisic - Inter

Volgens Sport1 heeft de Kroatische international een terugkeer naar de Duitse Bundesliga afgewezen. Perisic weigerde een aanbieding van Borussia Dortmund en Hertha BSC om bij Inter te blijven. De oud-aanvaller speelde van het weekend de volle negentig minuten voor de Italiaanse topclub. De thuiswedstrijd tegen Benevento leverde een overtuigende 4-0 zege op. Dinsdagavond stond de heenwedstrijd tegen Juventus in de halve finale van de Coppa Italia op het programma. Perisic begon echter op de bank. Toen Inter al tegen een achterstand aankeek, mocht hij nog het veld betreden. De Kroaat kon echter niet voorkomen dat de zege naar Juventus ging.

Bernie Ibini-Isei - Western Sydney Wanderers

Bernie Ibini maakte na 35 minuten zijn eerste voor zijn nieuwe club. En dat uitgerekend tegen zijn vorig team Newcastle Jets. De bezoekers konden na 80 minuten nog op gelijke hoogte komen dankzij een strafschop van de Ier Roy O'Donovan. Ze gingen vervolgens nog nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, maar moesten uiteindelijk vrede hebben met een gelijkspel.

Lex Immers - NAC Breda

Hoewel Almere City in aanloop naar het bezoek aan NAC Breda pas één keer verloor, boekte de ploeg van Lex Immers een ruime en mooie zege. In eigen huis eindigde de topper in de Keuken Kampioen Divisie immers in een 4-0 overwinning voor de thuisploeg. Ook Immers pikte een treffer mee. De oud-speler van Club Brugge was de maker van de openingstreffer. Spits Mario Bilate trof vervolgens nog twee keer raak en uiteindelijk was het Mounir El Allouchi die met een prachtig afstandsschot in de winkelhaak de eindstand bepaalde.

Mbaye Diagne - West Bromwich Albion

Mbaye Diagne (29) speelde in het afgelopen seizoen nog op huurbasis bij Club Brugge. Dat werd echter geen succes. Galatasaray gaf hem vervolgens weer een kans, maar die was niet aan hem besteed. West Bromwich Albion huurt Diagne dan ook tot het einde van het seizoen van de Turkse grootmacht. De Senegalese spits maakte zaterdag zijn debuut tegen Fulham FC. Diagne begon bij een 1-1 tussenstand aan de tweede helft en gaf een assist voor de 2-1 van Matheus Pereira. Een kwartier voor tijd kon Ivan Cavaleiro echter nog tegenprikken: 2-2.

Felipe Gedoz - Clube do Remo

Felipe Gedoz opende de score in de 7de minuut van de terugwedstrijd van de finale play-offs tegen Vila Nova. De spelverdeler schoot van buiten de 16 in de korte hoek langs doelman Fabrício binnen. De bezoekers uit Goiás konden nog 3 keer scoren nadat het de heenwedstrijd al met 5-1 naar zijn hand had gezet.