Parels van Club zijn zeer gewild in het buitenland

Nog vijf wedstrijden in de Champions' play-offs en dan zit het seizoen er alweer op. Dat Club Brugge een interessante transferzomer tegemoet gaat, staat vast. Meer dan in de afgelopen jaren is het de vraag of de koploper van België erin slaagt om haar sterkhouders te behouden. Noa Lang, Charles de Ketelaere, Odilon Kossounou. Allen kunnen ze naar verluidt rekenen op interesse vanuit het buitenland. Hoe staat de situatie er nu voor?

Hoewel Club Brugge in 2019 naast de landstitel greep, kende het een zeer lucratieve zomer. Zo kwam Aston Villa voor bijna 30 miljoen euro shoppen op Jan Breydel. Wesley vertrok voor een recordbedrag van 25 miljoen euro, terwijl Marvelous Nakamba niet veel later volgde voor 12 miljoen. Ook Arnaut Danjuma trok de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Na één seizoen, dat vooral wordt gekenmerkt door blessures, vertrok hij voor ruim 16 miljoen naar het Engelse Bournemouth. Daar is hij inmiddels helemaal los. Onlangs scoorde hij nog een schitterende goal.

De kans dat komende zomer een herhaling wordt van die van twee jaar terug, is niet per se groot, maar wel aanwezig. Hoewel Club Brugge vroegtijdig werd uitgeschakeld in het bekertoernooi en de knock-outfase van de Europa League, beleeft het een uitstekend seizoen. In de competitie steekt het met kop en schouders boven de rest uit. Voor de winterstop maakten Philippe Clement en co al indruk in de Champions League. Die prestaties blijven natuurlijk niet onopgemerkt.

Recordtransfer

Vooral Noa Lang heeft zich in de kijker gespeeld. De aanvaller kwam op de valreep van de zomerse transferperiode over van Ajax, op huurbasis. Hoewel hij zijn hele voorbereiding in Amsterdam doormaakte, had hij niet veel tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Clement kon al snel niet meer om hem heen. De teller staat vooralsnog op zestien doelpunten en tien assists in alle competities. Club Brugge neemt hem na afloop van dit seizoen definitief over van Ajax. Vervolgens is het de vraag of hij ook daadwerkelijk speler van Blauw-Zwart blijft.

Leeds United zou in ieder geval één van de clubs zijn die hem op de korrel heeft. Althans, dat meldt de Telegraph. De belangstelling voor Lang zal na afloop van dit seizoen aanwakkeren, dat kan haast niet anders. Zeker als hij ook nog een goede knock-outfase met Jong Oranje speelt. Club Brugge staat in ieder geval sterk in de mogelijke onderhandelingen. Transfermarkt schat zijn waarde op 25 miljoen euro. De huidige nummer 10 van Blauw-Zwart, of hij nou deze zomer wel of niet vertrekt, wordt de duurste speler in de clubgeschiedenis.

Noa Lang viert zijn treffer tegen Anderlecht
Noa Lang groeide in de afgelopen maanden uit tot misschien wel de beste speler op de Belgische velden. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

Italiaanse interesse

En dan hebben we ook nog De Ketelaere en Kossounou. Eerstgenoemde staat naar verluidt in de serieuze belangstelling van Napoli. Vorige week meldde La Gazzetta dello Sport dat Napoli een bod van 10 miljoen euro wil gaan doen. De kans is groot dat Club Brugge dat voorstel direct van de hand wijst. De Ketelaere verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2023. Transfermarkt schat zijn waarde op 16 miljoen euro, dus over dat bod zal Napoli nog eens moeten nadenken. Overigens zouden de Italianen naar verluidt alleen serieus in actie komen als Fabian Ruiz vertrekt. Laten we hopen dat de Spanjaard lekker blijft waar hij zit.

Voor Kossounou lijkt er nog geen club serieus in de markt te zijn. Althans, voor zover ons bekend is. Maar ook in zijn geval lijkt het een kwestie van tijd voordat de geïnteresseerde partijen op de stoep van Jan Breydel staan. Kossounou maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en is een zekerheidje geworden in de defensie van Club Brugge. Hoewel hij tegen Anderlecht niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, heeft hij in een eerder stadium bewezen ook op het middenveld uit de voeten te kunnen. Dat maakt hem een zeer interessante speler.

Kossounou is volgens Transfermarkt momenteel de duurste verdediger die op de Belgische velden rondloopt. Ook voor hem zullen geïnteresseerde clubs dus diep in de buidel moeten tasten, zeker omdat hij in januari nog een nieuw contract tekende. Club houdt zijn parels natuurlijk het liefst in Brugge, maar een lucratieve zomer kan Blauw-Zwart goed gebruiken. De coronacrisis hakt er namelijk ook bij de koploper van België in. Kortom, het wordt een interessante en enerverende zomer.

Lees meer: