Parker zette Belgische assistent buitenspel: “Ontluisterend"

Scott Parker baalt
Scott Parker baalt Foto: © Pro Shots

Scott Parker kreeg eerder deze week te horen dat hij niet langer werkzaam was bij Club Brugge. Als tijdelijke oplossing zal Rik De Mil de rol van interim-hoofdcoach op zich nemen voor de komende weken of zelfs tot het einde van het seizoen. De assistent-coach speelde onder Parker echter nauwelijks een rol.

Toen Scott Parker begon als hoofdcoach bij Club Brugge, bracht hij zijn eigen assistenten mee. Rik De Mil was de enige Belgische assistent in het technische team van de club, maar hij kreeg geen belangrijke rol onder Parker. Volgens Het Nieuwsblad was De Mil tweede keuze en vertrouwde Parker vooral op zijn Engelse assistenten.

"Het was zelfs ontluisterend om te horen dat hij in Lissabon om het telefoonnummer van zijn Belgische assistent moest vragen", aldus de krant. De Mil zal zondag de Brugse ploeg leiden tegen Standard en in afwachting van een nieuwe hoofdcoach kan hij nog weken of maanden interim-hoofdcoach blijven bij Club Brugge.

De focus bij Club Brugge ligt nu volledig op de wedstrijd tegen Standard, die zondag op bezoek komt in het Jan Breydelstadion. "Daarna zullen we bekijken of een eventuele verlenging mogelijk is", zei De Mil tijdens de persconferentie voor de match tegen de Rouches. "Voor mij voelt de wedstrijd van zondag niet als een examen. Ik ben hier al negen jaar en daarom hebben ze me gevraagd. Ik ken de groep, ik ken de club", aldus De Mil.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand