Pérez krijgt uitgelezen kans om zichzelf te laten zien

Eén van de blikvangers in de basiself van Club NXT voor de kraker tegen Anderlecht is natuurlijk Daniel Pérez. De Venezolaan begon het seizoen met hoge verwachtingen bij de hoofdmacht, maar kwam onder Philippe Clement al niet aan de bak en hoeft ook onder Alfred Schreuder niet op minuten te rekenen. Dinsdagavond krijgt hij bij Club NXT echter de kans om zichzelf weer eens te laten zien.

Hoewel Pérez afgelopen zomer pas later in de voorbereiding aansloot bij Club Brugge, was hij een van de revelaties. De Venezolaan scoorde drie keer in twee oefenwedstrijden en timmerde dus stevig aan de weg. Hij leek klaar voor een strijd met Bas Dost om de spitspositie. Maar die zou er in de eerste seizoenshelft niet komen. Dost verdween na anderhalve wedstrijd in de basis, waarna Charles de Ketelaere de eerste spits werd.

Pérez kwam in drie van de eerste vijf competitiewedstrijden nog wel in actie, maar hoefde daarna niet meer op speeltijd in het eerste te rekenen. Hij moest het doen met minuten bij Club NXT. Pérez liet zijn koppie echter niet hangen en liet zich bij de beloften van zijn beste kant zien. Maar zijn treffers in de Pro League U21 waren niet voldoende om Clement te overtuigen van speeltijd in de hoofdmacht.

Een (tijdelijk) vertrek in de winterstop diende zich aan. Maar op 17 januari, de verjaardag van Pérez, pakte Club prompt uit met een nieuw contract voor de Venezolaan. Pérez, die al in het bezit was van een verbintenis tot medio 2025, tekende voor nog een jaar bij. Opvallend, omdat hij er in de eerste seizoenshelft dus niet aan te pas kwam. Uit het nieuwe contract sprak waardering, maar ook vertrouwen. Pérez leek onder Schreuder een nieuwe kans te krijgen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1483107352962375688?s=20&t=UnVDeXvQsI0mS_RtCYW_HQ

Nieuwe concurrent

Maar zover is het vooralsnog niet gekomen. Hij mocht op bezoek bij KV Kortrijk weliswaar even invallen, maar deed dat teleurstellend. Een dag later kondigde Club de komst van Sargis Adamyan aan. Adamyan wordt voor een halfjaar gehuurd van Hoffenheim. Na afloop van dit seizoen kan Club hem definitief overnemen. Of Blauw-Zwart dat daadwerkelijk gaat doen, lijkt niet alleen afhankelijk van de prestaties van Adamyan zelf. Ook die van Pérez zullen worden meegenomen in dat besluit.

Aan de Venezolaan dus de taak om Schreuder en co alsnog te overtuigen. Pérez is nog jong - 20 jaar - dus hij heeft nog een hele loopbaan voor zich. Maar hij zal toch wel snel duidelijkheid willen hebben over zijn toekomst bij Club. Hij kan het voor zichzelf in ieder een stuk makkelijker maken door bij Club NXT zijn doelpunten te blijven maken. Om te beginnen dinsdagavond, in de topper tegen Anderlecht U21.

Lees meer: