Pérez trefzeker voor NXT bij belangrijke overwinning

Club NXT heeft maandagavond gedaan wat het moest doen, namelijk winnen van Zulte-Waregem U21. Aan de hand van Daniel Pérez en Antonio Nusa waren de Brugse beloften met duidelijke cijfers te sterk voor Essevee: 4-0.

Op een dag na drie weken geleden boekte Club NXT een fraaie 2-0 overwinning op Anderlecht U21. Die was niet alleen lekker omdat het een overwinning op de rivaal betrof. Dankzij die zege stormde Club NXT terug de top vier binnen. Daarnaast loste het ook nog eens Standard af als nummer drie. De Brugse beloften leken een ticket voor promotie naar 1B stevig in handen te hebben. Maar zover is het nog (lang) niet.

Na de overwinning op Anderlecht volgden namelijk een nederlaag tegen datzelfde Anderlecht én een gelijkspel tegen OH Leuven. Daardoor wist Club NXT niet verder uit te lopen op de achtervolgers Standard en KAA Gent, die ook nog eens twee wedstrijden tegoed hebben. De ploeg van Rik De Mil kon zich maandagavond tegen Zulte-Waregem dus geen nieuwe misstap veroorloven. De boodschap was duidelijk. Nu was het aan de spelers om er een mooie avond van te maken.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1503439525221179405?s=20&t=QrlUN4dtryCGVfmWUKLCTQ

Vroege voorsprong

En dat is dus goed gelukt. Na amper vier minuten stond Club NXT al op een 1-0 voorsprong. Romeo Vermant bezorgde zijn ploeg een perfecte start. De thuisploeg was veel te sterk voor de bezoekers. Zo gek is dat niet, als je je bedenkt dat De Mil een beroep kon doen op Senne Lammens, Noah Mbamba, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Nusa én Pérez. De laatste twee zorgden ervoor dat Club NXT met een ruime marge ging rusten. Pérez maakte er al na zeventien minuten 2-0 van, terwijl Nusa de voorsprong er vlak voor rust nog mooier op maakte.

Daar ging een heerlijke solo van de Noor aan vooraf. Nusa ontbrak in de voorgaande drie wedstrijden van Club NXT, maar was maandagavond dus terug belangrijk voor de ploeg. Een smetje op de uitstekende eerste helft was het uitvallen van Ibe Hautekiet. De verdediger kon niet verder na stevig contact met een tegenstander en moest dus noodgedwongen vervangen worden. In het tweede bedrijf ging NXT echter vrolijk verder met scoren. Na twintig minuten knikte Abakar Sylla de 4-0 op het scorebord.

De eerste ontmoeting tussen Club NXT en Zulte-Waregem eindigde in een 5-0 overwinning voor de Brugse beloften. In de eigen NEST waren ze hard op weg om die score te evenaren, maar het bleef uiteindelijk bij vier treffers. Een goede overwinning dus voor de ploeg van De Mil, die nu op 32 punten komt na zeventien wedstrijden.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1503468104986279936?s=20&t=QrlUN4dtryCGVfmWUKLCTQ
Lees meer: