Pérez weet ogen op zich gericht na eerdere galavoorstelling

Waar Daniel Pérez afgelopen vrijdag nog ontbrak bij Club NXT, is hij maandag terug van de partij. Dat is maar goed ook, want de beloften kunnen de Venezolaan goed gebruiken. Een driepunter tegen Zulte-Waregem U21 is van groot belang in de strijd om promotie naar 1B. Pérez weet hoe het is om NXT naar een zege op Essevee te loodsen.

Het verhaal van Pérez in het huidige seizoen is bekend. De Venezolaan beleefde een sterke voorbereiding en klopte nadrukkelijk op de deur van het eerste. Maar Philippe Clement deed in de eerste seizoenshelft slechts 36 minuten een beroep op de spits. Ook onder Alfred Schreuder lijkt Pérez voorlopig niet op een kans te hoeven rekenen. Hoewel hij op 30 januari zijn eerste minuten in de hoofdmacht maakte sinds 22 augustus, heeft Schreuder momenteel geen plek voor hem.

Lees ook: Een mooier cadeau kon Pérez zich niet wensen bij Club

De oefenmeester heeft in de personen van Charles de Ketelaere, Sargis Adamyan én Bas Dost genoeg opties voor de spitspositie. Heel gek is het dus niet dat Pérez geduldig moet wachten op zijn kans. Die zal hij ongetwijfeld nog wel krijgen. Club Brugge verlengde zijn contract in januari niet voor niets met een jaar tot medio 2026. Dat was een blijk van vertrouwen, maar ook waardering voor zijn optredens bij Club NXT. Pérez doet het immers uitstekend bij de beloften. Hij scoorde vooralsnog negen keer in twaalf wedstrijden.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1500920501685964802?s=20&t=BnXzLDlt80YA86mn50tivg

Hattrick

Maandagavond is hij opnieuw de uitgewezen man om Club NXT naar een belangrijke overwinning te loodsen. Vorige week bezorgde Pérez NXT nog een punt tegen OH Leuven, maar tegen Zulte-Waregem is een overwinning noodzakelijk. Eerder dit seizoen won Club NXT met 0-5 van Essevee. Het werd de avond van Pérez. De Venezolaan loodste de beloften op 25 oktober met drie doelpunten bijna hoogstpersoonlijk naar de winst. Het zou mooi zijn als hij dat optreden kan evenaren in The NEST.

Lees meer: