Persyn kiest eieren voor zijn geld en trekt naar Westerlo'

Tibo Persyn komt voorlopig niet meer in actie voor Club Brugge. De verdediger, die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van Inter, trekt nu op tijdelijke basis naar KVC Westerlo. Althans, dat schrijft Het Nieuwsblad.

Club Brugge zocht afgelopen zomer naar aanvallende versterking, maar hield zich ook bezig met de invulling van andere posities. Die van rechtsback, bijvoorbeeld. Blauw-Zwart hield namelijk rekening met een vertrek van Clinton Mata, die in de belangstelling stond van onder meer Sevilla. Club had met Ignace Van der Brempt weliswaar al een alternatief achter de hand, maar hij werd nog te licht bevonden.

In de zoektocht naar een extra alternatief voor Mata kwam Blauw-Zwart uit bij een oude bekende, namelijk Tibo Persyn. Hij genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, alvorens in de zomer van 2018 naar Inter te vertrekken. Daar wist hij geen plekje te veroveren in de hoofdmacht. Afgelopen zomer keerde hij dus terug in West-Vlaanderen. Maar zijn rentree is vooralsnog geen succes gebleken.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1420686286235525121?s=20

Op een zijspoor

Persyn was op 22 augustus weliswaar als basisspeler trefzeker tegen Beerschot, maar daarna kwam hij niet meer in actie voor Club. Mata was onomstreden en Van der Brempt kreeg de voorkeur boven Persyn, die op 29 augustus voor het laatst bij de wedstrijdkern zat. In de tweede seizoenshelft kiest hij dus voor een tijdelijk avontuur bij KVC Westerlo, waar hij wél minuten hoopt te maken.

Volgens Het Nieuwsblad gaat Club Persyn doorverhuren, waardoor de aankoopoptie na afloop van dit seizoen geldig blijft. Bij de koploper van 1B komt Persyn Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper tegen. Beiden komen dit seizoen op huurbasis uit voor KVC Westerlo.

Lees meer: