Persyn maakt debuut bij oefenzege op KVC Westerlo

PHOTONEWS 10934977 019
PHOTONEWS 10934977 019 Foto: © Sm/Photo News

Club Brugge versterkte zich onlangs met Tibo Persyn, maar de vleugelspeler kwam nog niet in actie in de competitieduels met Union en Cercle. Daags na het gelijkspel van de hoofdmacht in de Brugse stadsderby maakte Persyn zijn eerste minuten voor Blauw-Zwart. Hij deed een helft mee in het oefenduel met KVC Westerlo. Club kwam in de eerste helft op achterstand, maar stelde na de pauze orde op zaken.

Persyn komt dit seizoen op huurbasis over van Inter. De competitieduels tegen Union en Cercle gingen dus nog aan zijn neus voorbij. Philippe Clement kreeg afgelopen donderdag de vraag wat de stand van zaken was omtrent Persyn, waarop de oefenmeester zei dat hij nog een serieuze fysieke achterstand heeft. Mogelijk duurt het dus nog even aleer we hem in actie zien in een officiële wedstrijd.

Zaterdagmiddag maakte hij dus wel minuten in de oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo. Club Brugge trad aan met gevestigde waarden als Federico Ricca, Hans Vanaken en Bas Dost, maar ook met talenten Senne Lammens, Ignace Van der Brempt en Noah Mbamba. Laatstgenoemde viel vrijdagavond nog in bij de hoofdmacht en deed tegen KVC Westerlo één helft mee, evenals Persyn. De bezoekers kwamen voor de pauze op een 0-1 voorsprong.

Na de rust stelde Club Brugge orde op zaken. Eerst was het Dost die op aangeven van Cisse Sandra raak kon schieten. Beide ploegen kregen vervolgens kansen op de voorsprong, maar de winnende leek niet meer te vallen. Vijf minuten voor tijd bezorgde Thomas Van den Keybus de Blauw-Zwarten echter alsnog de zege.

Opstelling Club: Lammens, Van der Brempt, Mbamba (45’ Mondele), Ricca, Persyn (45’ De Roeve), Audoor (80’ Servais), Van den Keybus, Vanaken, Sandra, Dost (65’ Badji) en Perez (65’ Okereke).