Persyn moet eerste teleurstelling slikken bij Westerlo

Tibo Persyn verruilde Club Brugge vorige maand vol goede moed op huurbasis voor KVC Westerlo. Maar zijn eerste weken bij de koploper van 1B hebben hem niet gebracht waarop hij had gehoopt.

Persyn keerde afgelopen zomer na drie jaar terug bij Club Brugge. De overstap naar Inter bleek te hoog gegrepen. Dit seizoen ging hij voor een nieuwe kans bij de club waar hij een groot deel van zijn opleiding heeft doorlopen. Persyn schoot uit de startblokken. Bij zijn basisdebuut tegen Beerschot knalde hij schitterend raak.

De vleugelverdediger kon zijn geluk niet op. Zijn optreden smaakte naar meer. Maar na het thuisduel met Beerschot kregen we Persyn niet meer in actie te zien. In de hoofdmacht, welteverstaan. Clinton Mata was niet weg te denken uit het elftal en als stand-in van de Angolees kreeg Ignace Van der Brempt de voorkeur.

Onder Alfred Schreuder leek daarin geen verandering te komen. Persyn koos eieren voor zijn geld en trok op huurbasis naar KVC Westerlo. Bij de koploper van 1B hoopt hij zich verder te kunnen ontwikkelen tot basisspeler bij Club Brugge. Maar Persyn zal ook in Westerlo geduldig moeten wachten op zijn kans.

Hij kwam vooralsnog twee keer als invaller binnen de lijnen. Afgelopen woensdag ontbrak hij in het thuisduel met Deinze omdat hij niet speelgerechtigd was. Maar zaterdag was Persyn opnieuw niet van de partij. Hoewel hij 'gewoon' terug inzetbaar was, hield trainer Jonas De Roeck hem buiten zijn selectie voor het thuisduel met Moeskroen.

De Cuyper

Daarmee kreeg Persyn zijn eerste teleurstelling te verwerken als speler van KVC Westerlo. Het wordt nog een hele klus om Edisson Jordanov, de eerste keus op de rechtsbackpositie, uit de basis te spelen. Persyn kan ook op de linkerflank uit de voeten, maar daar heeft hij concurrentie van Maxim De Cuyper, de andere Club Brugge-huurling.

De Cuyper kwam zaterdagavond wel in actie voor KVC Westerlo, evenals Thomas Van den Keybus. Met De Cuyper en Van den Keybus binnen de lijnen herstelde KVC Westerlo zich van de 0-3 nederlaag tegen Deinze. Moeskroen werd namelijk met 1-0 verslagen. Persyn beleefde de zege dus vanaf de zijkant. Hopelijk is hij er vrijdag wel weer bij, als KVC Westerlo het opneemt tegen Lierse Kempenzonen.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1492619301395873798?s=20&t=HlMdhhdR3AMde9IlX9AtPQ
Lees meer: