Peyre van Mechelen vreest bezoek van Club niet

KV Mechelen snoepte eind oktober verdiend twee punten af van Club Brugge. De bezoekende club kreeg zelfs nog mogelijkheden op meer. Het was echter aan Simon Mignolet te danken dat Club Brugge niet onderuit ging op eigen veld. Vanavond treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Terwijl Blauw-Zwart in goede vorm verkeert, dreigt voor KV Mechelen steeds nadrukkelijker een strijd tegen degradatie. Desondanks werkt de ploeg met vertrouwen toe naar de clash met de regerend landskampioen.

Met vier op zes, waaronder een gelijkspel tegen Anderlecht, begon Mechelen nog alleraardigst aan het nieuwe seizoen. Sindsdien is de goede vorm echter ver te zoeken bij de ploeg van Wouter Vrancken. Het knappe gelijkspel bij Club Brugge vormde dan ook een uitzondering. ''We zitten in een moeilijke periode. De resultaten zijn slecht. Zo simpel is het. We krijgen lof voor ons goede spel, maar dat kan me weinig schelen. Ik wil gewoon winnen'', sprak Thibaut Peyre duidelijke woorden in aanloop naar het thuisduel met Club Brugge.

Ook Philippe Clement is lovend over de ploeg. Hij denkt te weten waar het misgaat. ''Het is een ploeg die genoeg doelpunten heeft gemaakt (red: 24), maar ze hebben zichzelf in sommige matchen in de voet geschoten met rode kaarten en owngoals. Ze spelen beter voetbal dan vorig jaar, alleen waren ze toen stabieler'', aldus de trainer van Club. KV Mechelen zal snel de draad op moeten pakken. Anders wacht de ploeg een vervelende strijd tegen degradatie.

''We moeten niet te ver vooruit kijken'', aldus Peyre. ''Met Club krijgen we vanavond een lastige tegenstander over de vloer, maar ik geloof dat we de volle buit kunnen pakken. Wij hebben genoeg kwaliteiten.''

Het duel tussen KV Mechelen en Club Brugge begint vanavond om 20.45 uur.

Lees meer: