Pijnlijk: Club NXT geeft groepswinst uit handen in Parijs

PHOTONEWS 10882585 008
PHOTONEWS 10882585 008 Foto: © * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Er stond in de eerste vijf wedstrijden in de UEFA Youth League geen maat op Club NXT en ook in de slotwedstrijd tegen Paris Saint-Germain U19 ging het de ploeg een lange tijd voor de wind. Maar in extremis gaven de Brugse beloften de voorsprong uit handen, waardoor ze zich niet als groepswinnaar plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Youth League.

Waar Club NXT in de Pro League U21 al een tijdje in de achtervolging moet, stond er in de UEFA Youth League tot de laatste groepswedstrijd geen maat op de Brugse beloften. Ze haalden elf punten uit de eerste vijf wedstrijden en waren zo voor aanvang van de laatste groepswedstrijd tegen PSG U19 al zeker van Europese overwintering. Dat gold ook voor de Franse beloften. Op de slotdag streden beide ploegen in de Franse hoofdstad om de groepswinst. Die geeft namelijk recht tot de achtste finales van de UEFA Youth League. De nummers twee spelen eerst nog een tussenronde, voordat de knock-outfase écht van start gaat.

Rik De Mil kon dinsdagmiddag tegen PSG U19 geen beroep doen op Cisse Sandra. De middenvelder scoorde dit seizoen al vijf keer in de UEFA Youth League, maar bereidt zich met de hoofdmacht voor op de ontmoeting met PSG. Ook zonder Sandra kwam NXT goed voor de dag. Althans, in de eerste helft. Na nog geen twintig minuten opende het de score via Mathis Servais, die de bal bij de tweede paal binnen kon werken. Het werd voor rust nog mooier voor de Brugse beloften. Een speler van PSG hield de bal met zijn arm uit het doel en kreeg daarvoor een directe rode kaart. De strafschop werd benut door Arne Engels: 0-2!

Een comfortabele voorsprong bij rust, met dus een mannetje meer. Dat kon niet meer misgaan voor Club NXT. Althans, normaal gesproken. Want het ging in de tweede helft compleet mis voor de beloften. Na de 1-2 van Xavi Simons maakte PSG met nog een kleine twintig minuten te spelen gelijk. PSG zocht vervolgens nog nadrukkelijk naar de voorsprong, maar Club NXT leek de gelijke stand over de streep te trekken. Ware het niet dat de Fransen in extremis alsnog aan het langste eind trokken. Er was vervolgens te weinig tijd om van die tik te bekomen. NXT leed in Parijs zijn eerste nederlaag. Meteen een hele pijnlijke...

Door de nederlaag plaatst niet Club NXT zich als groepswinnaar voor de achtste finales, maar PSG. Voor de ploeg van De Mil ziet er niets anders op dan de play-offs overleven om alsnog de knock-outfase te bereiken.