Pro League heeft goed nieuws voor Club NXT

Club NXT-trainer Rik De Mil
Club NXT-trainer Rik De Mil Foto: © * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Club Brugge hoeft niet te vrezen dat de beloften van Club NXT met ingang van volgend seizoen niet meer in 1B uitkomen. Naar verluidt wil de Pro League de competitie op het tweede niveau aanvullen met maar liefst zes of zeven beloftenteams. De voetbalbond komt dinsdag op de Algemene Vergadering met dit voorstel. De verwachting is dat het ook wordt goedgekeurd.

Omdat er dit seizoen niet zestien maar achttien ploegen uitkomen op het hoogste niveau, was er nood aan een extra ploeg in 1B. Club Brugge had het recht om de beloften daarvoor in te schrijven, omdat het op het moment dat Pro League een streep zette door het restant van het seizoen, koploper was. Club NXT maakt dit seizoen dan ook zijn debuut in het betaald voetbal. Hoewel de resultaten vooralsnog niet om over naar huis te schrijven zijn, kan Club tevreden zijn over hoe de beloften zich ontwikkelen. Daar plukt ook Philippe Clement de vruchten van. De coach deed dit seizoen al meerder keren een beroep op onder anderen Ignace Van Der Brempt en Thomas Van den Keybus.

Zaak-Virton

Andere topploegen kijken met veel jaloezie naar Club Brugge. Niet alleen omdat Clement en zijn manschappen de landstitel al met één hand vast hebben. Maar ook omdat de grootste talenten van de jeugdopleiding zich op een hoger niveau kunnen ontwikkelen. Clubs als Anderlecht en KRC Genk willen dat ook. De Pro League deed hen onlangs al de belofte dat er ofwel vier tot zes beloftenteams bij zou komen, ofwel geen enkel beloftenteam. De keuze lijkt nu dus te zijn gemaakt, valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Of er zes of zeven beloftenploegen bijkomen, is afhankelijk van de zaak-Virton.

De rechter heeft Virton voorlopig aan 1B gewezen, waardoor het aantal A-teams op acht komt. Mocht Virton toch geen plekje weten te bemachtigen, ontstaat er ruimte voor nog een beloftenteam. Voor het achtste plaatsje komen KV Mechelen en OH Leuven in aanmerking. Als het huidige voorstel wordt goedgekeurd, mogen Club Brugge, Anderlecht, Standard, AA Gent, RC Genk, Antwerp en Charleroi volgend seizoen al zeker met een beloftenteam in 1B aantreden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand