Pro League heeft goed nieuws voor Club NXT

Club NXT-trainer Rik De Mil
Club NXT-trainer Rik De Mil Foto: © * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Club Brugge hoeft niet te vrezen dat de beloften van Club NXT met ingang van volgend seizoen niet meer in 1B uitkomen. Naar verluidt wil de Pro League de competitie op het tweede niveau aanvullen met maar liefst zes of zeven beloftenteams. De voetbalbond komt dinsdag op de Algemene Vergadering met dit voorstel. De verwachting is dat het ook wordt goedgekeurd.

Omdat er dit seizoen niet zestien maar achttien ploegen uitkomen op het hoogste niveau, was er nood aan een extra ploeg in 1B. Club Brugge had het recht om de beloften daarvoor in te schrijven, omdat het op het moment dat Pro League een streep zette door het restant van het seizoen, koploper was. Club NXT maakt dit seizoen dan ook zijn debuut in het betaald voetbal. Hoewel de resultaten vooralsnog niet om over naar huis te schrijven zijn, kan Club tevreden zijn over hoe de beloften zich ontwikkelen. Daar plukt ook Philippe Clement de vruchten van. De coach deed dit seizoen al meerder keren een beroep op onder anderen Ignace Van Der Brempt en Thomas Van den Keybus.

Zaak-Virton

Andere topploegen kijken met veel jaloezie naar Club Brugge. Niet alleen omdat Clement en zijn manschappen de landstitel al met één hand vast hebben. Maar ook omdat de grootste talenten van de jeugdopleiding zich op een hoger niveau kunnen ontwikkelen. Clubs als Anderlecht en KRC Genk willen dat ook. De Pro League deed hen onlangs al de belofte dat er ofwel vier tot zes beloftenteams bij zou komen, ofwel geen enkel beloftenteam. De keuze lijkt nu dus te zijn gemaakt, valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Of er zes of zeven beloftenploegen bijkomen, is afhankelijk van de zaak-Virton.

De rechter heeft Virton voorlopig aan 1B gewezen, waardoor het aantal A-teams op acht komt. Mocht Virton toch geen plekje weten te bemachtigen, ontstaat er ruimte voor nog een beloftenteam. Voor het achtste plaatsje komen KV Mechelen en OH Leuven in aanmerking. Als het huidige voorstel wordt goedgekeurd, mogen Club Brugge, Anderlecht, Standard, AA Gent, RC Genk, Antwerp en Charleroi volgend seizoen al zeker met een beloftenteam in 1B aantreden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand