Pro League neemt besluit over herstart competitie

Alfred Schreuder debuteert aanstaande zaterdag 'gewoon' officieel als hoofdtrainer van Club Brugge. Er stond in de afgelopen dagen nog een vraagteken achter de herstart van de Jupiler Pro League, maar een uitstel komt er niet. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Pro League besloten.

Wie had gedacht dat het coronavirus het Belgische voetbal in 2022 wel met rust zou laten, kwam al vroeg in het nieuwe jaar bedrogen uit. Club Brugge was één van de ploegen die in de aanloop naar de winterstage te maken kregen met positieve gevallen binnen de selectie. Waar de regerend landskampioen 'gewoon' op stage ging naar het Spaanse Marbella, besloten andere clubs een streep te zetten door hun trainingskamp in het buitenland.

Omdat de positieve gevallen bij een aantal clubs drastisch toenamen, kwamen onder meer KAA Gent en Zulte-Waregem met het idee om de herstart van de competitie met een week uit te stellen. Heel wat clubs moeten namelijk ook al spelers missen door de Afrika Cup. Daarnaast blijven de stadions voorlopig leeg.

Maar tot een uitstel van speeldag 22 komt het dus niet. Dat werd maandag besloten tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League. Er was een meerderheid nodig om de eerstvolgende speeldag uit te stellen. Maar die werd dus niet bereikt. Dat betekent dat KAA Gent en KV Kortrijk vrijdagavond de tweede seizoenshelft in de Jupiler Pro League terug op gang brengen.

STVV

Een dag later komt Club Brugge in actie. De ploeg van Alfred Schreuder neemt het in eigen huis op tegen STVV. Eerder dit seizoen was Club met 1-2 te sterk op het veld in Sint-Truiden. Beide doelpunten kwamen toen op naam van Bas Dost. Hij maakte precies een jaar geleden zijn eerste treffer namens Blauw-Zwart. Dat deed hij tegen... STVV. De ontmoeting tussen Club en STVV begint zaterdag om 20.45 uur.

https://twitter.com/BlauwZwartFans/status/1480516693357215752?s=20

Lees meer: