Problemen voor Clement nemen toe voor terugwedstrijd Dortmund

Philippe Clement persconferentie Stadsderby
Philippe Clement persconferentie Stadsderby Foto: © ©Club Brugge

Fede Ricca is niet beschikbaar voor de komende wedstrijd van Club Brugge tegen KV Kortrijk. De besmette Eduard Sobol zit nog in quarantaine. Philippe Clement moet dus een nieuwe linkerflank vinden tussen zijn spelers want ook Dortmund komt te vroeg voor de Uruguayaanse linksachter. "De Cuyper is een van mijn twee opties", vertelt de coach van Club Brugge.

Clement rekent niet op Ricca voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen de Duitse topploeg Borussia Dortmund. De linksachter sukkelt met een voetblessure en kan de met corona besmette Eduard Sobol dus niet vervangen. Clement heeft met De Cuyper, De Ketelaere en Okereke een drietal opties op de linkerflank maar geen van hen heeft veel ervaring op deze positie. De Ketelaere, goudhaantje van Club en kersvers Rode Duivel, heeft onmiskenbare kwaliteiten dus het is maar de vraag of Clement hem niet hoger op het veld wil zien spelen. Okereke lijkt dan weer weinig vertrouwen van de trainer te genieten. "De Cuyper is een van mijn twee opties", aldus Clement deze middag in de persconferentie voor de wedstrijd tegen Kortrijk. "Ik denk na over hoe we dit gaan oplossen. We gaan creatief moeten zijn en we gaan het collectief moeten oplossen."

Tegen een KV Kortrijk dat negende staat in de Pro League kan nog gepuzzeld worden. Dinsdagavond tegen Dortmund komt dan de grote test. De Cuyper kreeg vorig seizoen twee keer zijn kans tegen Manchester United in de zestiende finales van de Europa League maar de 19-jarige linkerflank is verder onbewezen bij de A-kern.

/><figcaption>Maxim De Cuyper - ©Photonews</figcaption></figure><!-- /wp:image -->
						</div>
										
					<div class=
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda