Ravych haalt uit naar Club Brugge: "Cercle Brugge omarmt je"

Christiaan Ravych
Christiaan Ravych Foto: © Pro Shots

Aanstaande maandag staat Cercle Brugge tegenover Club Brugge in een intense stadsderby. Voor veel spelers van Cercle is dit een belangrijke wedstrijd, maar voor Christiaan Ravych is het nog iets specialer.

Na tien jaar in de jeugd van Club Brugge te hebben gespeeld, vertrok de verdediger naar Cercle Brugge. Voor Ravych is de wedstrijd tegen Club Brugge dus van bijzonder belang. "Ik heb nog steeds veel respect voor de buren, ik heb er tenslotte zo goed als alles geleerd, en als ze Europees voetballen kan ik heus wel supporteren voor hen. Maar dat doe ik voor elke Belgische club", zo vertelt hij in gesprek bij KW.

"Intussen is de club van mijn hart, de Vereniging, duidelijk Cercle. Het was de beste keuze die ik kon maken", vervolgt Ravych. "Zoals ik hier van de eerste dag werd opgevangen en omringd en hoe iedereen hier omgaat met iedereen, ik denk niet dat ik dat nog kan meemaken."

Bij Club Brugge had hij een lastig afscheid, wat eerder al meerdere keren voorkwam bij jeugdspelers. "Ik snap Jelle Bataille wel als hij zegt dat hij zich nooit heeft thuis gevoeld bij Club. De opleiding is er zeer streng en competitief en hoe hoger je speelt hoe erger dat dat wordt. Maar ik had er geen problemen mee. Al was het wel een heel verschil: trek je plan bij Club en Cercle omarmt je", haalt Ravych nog aan.

Lees meer:
0 reacties