Reactie wordt gevraagd van Club na inktzwarte avond

Drie dagen na de bekerblamage tegen KAA Gent krijgt Club Brugge de kans om het goede gevoel terug te vinden. Dat moet dan gebeuren op bezoek bij Seraing, de huidige nummer zeventien van de Jupiler Pro League.

De start van Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge was moeizaam. De opvolger van Philippe Clement kreeg als opdracht mee om de achterstand op Union in te lopen. Mocht dat niet lukken, moest Club Brugge ervoor zorgen dat de koploper niet nog verder zou uitlopen. Maar waar Blauw-Zwart het in de eerste weken van 2022 liet liggen tegen onder meer Standard en KAA Gent, liet Union geen steken vallen.

Daar kwam onlangs echter verandering in. De verrassende koploper ging op eigen veld onderuit tegen STVV en kwam vorige week tegen Eupen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de tussentijd leek Schreuder de boel eindelijk op de rails te hebben. Na de overwinningen op Charleroi en Eupen viel er hier en daar nog wat aan te merken op het spel. Maar na de ruime overwinning in de topper tegen Antwerp FC was iedereen vol lof over de ploeg van Schreuder.

Met het optreden tegen Antwerp FC tankte Club veel vertrouwen voor de tweede halve finale tegen KAA Gent. Maar de Buffalo's zetten hun rivaal niet voor het eerst dit seizoen terug op aarde. Waar ze in augustus al met 6-1 te sterk waren en onlangs ook de competitiewedstrijd in Jan Breydel naar zich toe wisten te trekken, deelden ze in de tweede halve finale opnieuw een flinke tik uit aan Blauw-Zwart. KAA Gent won met 0-3 en maakte de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd daarmee ruimschoots goed.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1499136973604376579?s=20&t=nXXcmd2C0ZAbSuuJpykQRA

Herpakken

Club Brugge bleef teleurgesteld achter. De regerend landskampioen had van de bekerwinst een hoge prioriteit gemaakt. Maar de laatste eindzege dateert inmiddels van bijna zeven jaar geleden. Er rest de ploeg van Schreuder nu niets anders dan vol voor de titel te gaan. 'We waren allemaal heel teleurgesteld, laat dat duidelijk zijn. Nu is het tijd om ons te herpakken', liet de coach vrijdag tijdens zijn persconferentie optekenen door Het Nieuwsblad. Op papier is Seraing misschien wel de perfecte tegenstander om de rug te rechten.

Maar daarvan wil Schreuder niets weten. 'Kijk maar hoe Antwerp is gaan winnen op Seraing: dat was ook niet bepaald makkelijk.' Dat was erg moeizaam. Schreuder weet wat zijn spelers moeten doen om de weg omhoog terug in te zetten. 'We moeten gewoon ons spel van de laatste weken boven halen.' De oefenmeester had vrijdag in ieder geval goed nieuws te melden. Charles de Ketelaere heeft inmiddels twee keer meegetraind en lijkt fit genoeg om terug in actie te komen.

'De voorbije twee dagen heeft hij getraind, dus we gaan bekijken of hij volledig fit en klaar is voor dit weekend', zei Schreuder vrijdag. Het zou een flinke opsteker zijn voor Club Brugge. Die kreeg Noa Lang vrijdag al. Hoewel Lang in mindere vorm verkeert, behoort hij 'gewoon' tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Hij heeft nu twee weken de tijd om zijn topvorm terug te vinden en bondscoach Louis van Gaal definitief te overtuigen. Om te beginnen zaterdagavond op Seraing. De aftrap is om 20.45 uur.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1500018789039153161?s=20&t=nXXcmd2C0ZAbSuuJpykQRA
Lees meer: