Refaelov keert als basisspeler terug in Jan Breydel

Er wordt al dagen uitgekeken naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Ontmoetingen tussen beide ploegen zijn altijd pikant en beladen, maar dit seizoen nog iets meer dan normaal. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overstap van Lior Refaelov naar Anderlecht. Refaelov keert zondagmiddag als basisspeler terug in Jan Breydel.

De Israëliër was met afstand de meest besproken speler van de zomerse mercato in België. Hij verruilde Antwerp FC transfervrij voor Anderlecht. Zijn overstap maakte niet alleen op de Bosuil veel teweeg. Ook in Brugge maakte zijn transfer naar Anderlecht veel tongen los. Refaelov heeft immers een groot deel van zijn loopbaan in Blauw-Zwart gespeeld. In 2015 bezorgde hij Club nog ten koste van Anderlecht de Beker van België. Maar daaraan willen de meeste supporters van Club eigenlijk niet meer aan herinnerd worden. En dat komt natuurlijk door zijn pikante overstap naar de rivaal.

Als speler van Antwerp FC keerde hij al eens terug in Jan Breydel. Maar zondag doet Refaelov dat voor het eerst als speler van Anderlecht. Natuurlijk heeft hij een basisplaats. Na een moeizame start heeft de Gouden Schoen-winnaar de smaak te pakken. Zo was hij in de afgelopen vier competitiewedstrijden vijf keer trefzeker. Bij Anderlecht is het ook oppassen voor Joshua Zirkzee. Hij scoorde al acht keer in de Jupiler Pro League.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1472529893397254149?s=20
Lees meer: