Rekent Van der Brempt tegen Union af met de twijfels?

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/van-der-brempt-aast-op-enorme-champions-league-stunt/

Club Brugge neemt het donderdagavond op tegen koploper Union. Alfred Schreuder had natuurlijk het liefst zijn sterkste elf willen opstellen. Maar hij kan helaas geen beroep doen op Tajon Buchanan en Jack Hendry. Laatstgenoemde wordt mogelijk vervangen door Clinton Mata. Daardoor komt er een plek vrij op de rechterflank. Wordt het treffen met Union dé wedstrijd van Ignace Van der Brempt?

Zondag 29 augustus 2021

Voordat we het gaan hebben over de inktzwarte 29ste van augustus, nemen we jullie eerst even mee naar een week eerder. Club Brugge neemt het dan op tegen Beerschot. Eduard Sobol ontbreekt, dus Federico Ricca mag zich weer eens laten zien. Op de andere flank heeft Philippe Clement een basisplaats in petto voor Tibo Persyn.

Voor Clinton Mata ligt die middag een rol als centrumverdediger weggelegd. Normaliter had Ignace Van der Brempt de Angolees vervangen op rechts, maar Clement kiest dus voor Persyn. Een teken aan de wand voor Van der Brempt? Nee hoor, blijkt weer een week later. Op zondag 29 augustus heeft Van der Brempt namelijk een basisplaats op KAA Gent.

Maar de international van België U21 staat in het hart van de defensie. Niet op zijn favoriete linkerflank. Naast Van der Brempt staan Brandon Mechele en Noah Mbamba. Mbamba, nog een speler die vorig seizoen vooral zijn wedstrijden bij Club NXT speelde. Het gaat die middag faliekant mis voor Club. KAA Gent wint met 6-1 (!).

'De jongen waar vooraf de meeste twijfels over waren, was Van der Brempt en hij was onze beste speler.'

Philippe Clement nam het na de vernedering op Gent op voor zijn jonge verdediger.

Clement krijgt na afloop veel kritiek over zich heen wegens zijn keuze voor zo'n onervaren verdediging. Ook Van der Brempt krijgt het zwaar te verduren. Maar Clement geeft na afloop aan geen spijt te hebben van zijn keuzes. Hij nam het op voor Van der Brempt. ''De jongen waar misschien vooraf de meeste twijfels over waren, was Ignace Van der Brempt en hij was misschien wel onze beste speler vandaag.''

Zaterdag 18 september 2021

Het is nogal wat. Bij je eerste basisplaats van het seizoen met 6-1 kopje onder gaan. Van der Brempt krijg je echter niet zomaar klein. Dat blijkt drie weken na de pandoering op Gent. Club speelt op bezoek bij Charleroi een moeizame wedstrijd en lijkt opnieuw punten te gaan verspelen in een uitwedstrijd.

Om alsnog de winnende te forceren had Clement ervoor kunnen kiezen om Bas Dost binnen de lijnen te brengen. Maar de Nederlander blijft op de bank. Wie wél zijn opwachting maakt, is Van der Brempt. Hij komt een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Kamal Sowah. Een opvallende wissel, maar daar stond Clement bekend om, dus het verbaasde ons eigenlijk niet.

De komst van Van der Brempt pakte zelfs uitstekend uit. Hij speelt op zijn favoriete rechterflank en doet dat met veel meer zelfvertrouwen dan drie weken eerder. Het wordt zelfs dé avond van Van der Brempt, die met een assist op de late 0-1 van Charles de Ketelaere goud waard is voor Club. Eindelijk zien we weer de Van der Brempt die eerder in 2021 nog indruk maakte met een goal à la Cristiano Ronaldo.

Zondag 24 oktober 2021

Zijn optreden op Charleroi geeft Van der Brempt vleugels. Hij speelt weer met zelfvertrouwen en dat bleef niet onopgemerkt. Clement beloont Van der Brempt met invalbeurten tegen RB Leipzig en Manchester City in de Champions League. Tweemaal valt hij uitstekend in.

Vijf dagen na de thuiswedstrijd tegen Manchester City heeft Van der Brempt zelfs een basisplaats in de topper op Antwerp FC. Een lastige wedstrijd voor Club Brugge, maar de verdediger houdt knap stand. Sterker nog, hij wordt na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Twee weken later mag Van der Brempt het tegen Standard opnieuw vanaf het begin laten zien en noteert hij een (gelukkige) assist op de 1-0 van Dost.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1452304016927600647?s=20

Zondag 28 november 2021

Maar Van der Brempt slaagt er niet in om het niveau van zijn optreden op Antwerp FC door te zetten. Club Brugge beleeft een wisselvallige eerste seizoenshelft en dat geldt ook voor de prestaties van Van der Brempt, die met pieken en dalen gaan. Tussen 24 november en 29 november volgen twee diepe dalen.

Op de 24ste speelt Club de belangrijke thuiswedstrijd tegen RB Leipzig in de Champions League. Bij een overwinning is Blauw-Zwart zeker van Europese overwintering. Clement gaat vol voor de overwinning en kiest met Sowah op links en Van der Brempt op rechts voor twee aanvallend ingestelde wingbacks. Dat pakt volledig verkeerd uit. Club wordt compleet overlopen en dat geldt vooral voor de flanken.

Een paar dagen na de vernedering tegen RB Leipzig speelt Club wederom een belangrijke wedstrijd, uit tegen KRC Genk. Van der Brempt behoudt, ondanks zijn optreden een paar dagen eerder, zijn basisplaats. Maar hij is nog niet helemaal bekomen van de Duitse storm. Integendeel zelfs. Van der Brempt kan al na 42 minuten inrukken met rood (tweemaal geel).

Daarmee benadeelt hij zijn ploeg, al trekt die met een man minder wel de 2-3 overwinning over de streep. Een 'jeugdzonde' noemt Clement de rode kaart. ''Dat zijn dingen die uiteraard spijtig zijn dat ze gebeuren, maar dat zijn ook lessen als jonge speler die je nooit meer gaat tegenkomen daarna.'' Nadien stond Van der Brempt echter niet meer aan de aftrap.

Donderdag 27 januari 2022

Maar daar komt donderdagavond in de topper tegen Union mogelijk verandering in. Jack Hendry is geschorst, waardoor Alfred Schreuder moet gaan schuiven. Afgaande op zijn persconferentie van woensdag lijkt hij te gaan kiezen voor Clinton Mata als vervanger van de Schot. Dan is het mogelijk aan Van der Brempt om de rechterflank te bestrijden.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1486332609743446022?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 9 4 18
3 Union Saint-Gilloise 8 4 16
4 Club Brugge 8 13 15
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand