René Vandereycken kritisch: "Hij had veel slimmer moeten zijn"

René Vandereycken
René Vandereycken Foto: © Pro Shots

René Vandereycken zag Club Brugge op 1-1 blijven steken in de stadsderby tegen Cercle. De voormalig hoofdtrainer genoot van de openingstreffer van Alan Minda, maar zag ook dat er veel fout ging in de defensie van Blauw-Zwart.

"Minda tikte in de eigen zestien meter de bal weg bij Mechele, die vervolgens op een paar seconden tijd al tien meter achterstand heeft", begint Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Hij kwam enkel nog terug omdat Minda op het einde vertraagde. Maar het was toch vooral De Cuyper die in de fout ging, want die bleef maar wijken. Hij had veel slimmer moeten zijn."

De oud-trainer vindt dat De Cuyper te weinig actie ondernam bij die actie. "Hij had Minda bijvoorbeeld van richting moeten laten veranderen, naar z’n mindere voet", gaat de voormalig bondscoach verder. "Of hij had op z’n minst de indruk moeten geven dat hij een ingreep ging doen."

"Dat de andere verdedigers op dat moment aanvallers waren, met Skov Olsen en Nusa, hielp uiteraard niet. En oké, het schot was niet helemaal onhoudbaar. Maar het was zeker geen flater van Mignolet. De Cuyper trof de meeste schuld", aldus Vandereycken.

Lees meer:
0 reacties